Καλύτερο από ποτέ επέστρεψε το Santorini Experience 2024

Η μοναδική αρχιτεκτονική με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές, η μεθυστική ατμόσφαιρα όπου το γαλάζιο του Αιγαίου σμίγει με το κοκκινωπό των βράχων και το λευκό των σπιτιών, τα ασβεστωμένα χωριά της Καλντέρας, το καταπληκτικό φαγητό και κρασί, η πολυτέλεια και το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα εναρμονίστηκαν με τον ιδιαίτερο ηφαιστειογενή χαρακτήρα της Σαντορίνης και τον εξαιρετικό καιρό προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για αθλητικό τουρισμό στο νησί.

Από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη υποδέχτηκε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 35 χώρες για τις ανάγκες του 7ου Santorini Experience, χαρίζοντας μια εκρηκτική εμπειρία σε συμμετέχοντες που ταξίδεψαν στο νησί μεταξύ άλλων από: τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Πολωνία, το Βέλγιο, τη Σερβία, την Κροατία και την Ελλάδα.

Τα αξεπέραστης ομορφιάς σημεία του νησιού όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά με την εντυπωσιακή Καλντέρα και την εξαιρετική θέα στο Αιγαίο αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς των φετινών δράσεων της διοργάνωσης.

Κολύμβηση «αστέρων» από το Ηφαίστειο!

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες του Santorini Experience κολύμπησαν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον συναρπαστικό αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.).

H παγκόσμια elite της κολύμβησης open water που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βρέθηκε στο νησί για τον μοναδικό αγώνα κολύμβησης. Η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Barbara Pozzobon, η Ουγγαρέζα αργυρή πρωταθλήτρια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4η Ολυμπιονίκης Anna Olasz, η Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Leonie Beck, ο Ιταλός πρωταθλητής Ευρώπης Mario Sanzullo, ο Ιταλός πρωταθλητής Leonardo Favretti καθώς και πρωταθλητές Ελλάδος όπως ο Δημήτρης Νέγρης έλαβαν μέρος δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην εξαιρετική και γρήγορη κολυμβητική διαδρομή του Santorini Experience. Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο Ιταλός προπονητής των κορυφαίων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα Fabrizio Antonelli. Την πρώτη θέση στους άντρες μοιράστηκαν ο Δημητρης Νέγρης με τον Mario Sanzullo, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Barbara Pozzobon.

Η κολυμβητική διαδρομή διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (με μέση θερμοκρασία νερού στους 22-23 βαθμούς Κελσίου) με την υποστήριξη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που βοήθησε τόσο στην υλοποίηση του αγώνα όσο και στην ασφαλή μεταφορά των κολυμβητών από το παλιό λιμάνι των Φηρών στο Ηφαίστειο. Στην ασφάλεια του αγώνα συνέβαλαν οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη της Lifeguard Patrol που φρόντισαν και για τον απαραίτητο φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό. Την κολύμβηση υποστήριξαν επίσης, με σκάφη και προσωπικό ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας και η Caldera Yachting, ενώ η διοργάνωση με τη βοήθεια της SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, φρόντισε όλους τους αθλητές της με την παροχή του σωσιβίου ασφαλείας, που η χρήση του ήταν υποχρεωτική για όλους, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια σε κάθε συμμετέχοντα. Τεχνικός Διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα ήταν ο προπονητής κολύμβησης με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις Νίκος Γέμελος.

Τρέξιμο στην Καλντέρα με θέα που κόβει την ανάσα

Η διοργάνωση επέστρεψε φέτος στις τρεις παλιές, γνώριμες και αγαπημένες trail running διαδρομές τρεξίματος πάνω στην Καλντέρα, στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Από το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν, έχοντας στο πλάι τους τη μαγευτική θέα του ηφαιστείου, εξαιρετικές διαδρομές που απευθύνονταν σε όλους. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί με τις διαδρομές των 15χλμ powered by HOKA και 10χλμ powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ενώ ακολούθησε αυτή των 5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος» powered by Miele. Όλες οι διαδρομές είχαν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Νικητής στους άντρες στα 15χλμ αναδείχτηκε ο αθλητής της HOKA, Αλέξανδρος Καρύκας ενώ στα 10χλμ και 5χλμ πρωταγωνίστησε ο Πολωνός Patryk Sobczyk. Στις γυναίκες, στα 15χλμ νικήτρια αναδείχτηκε η Κατερίνα Ράδη, στα 10χλμ η Μαρία Μπέμπη και στα 5χλμ η Γερμανίδα Lina Haase.

Οι διαδρομές τρεξίματος είχαν 4 σταθμούς τροφοδοσίας, ενώ ένας από αυτούς ήταν στο ξενοδοχείο Nobu Hotel Santorini, που φρόντισε να καλωσορίσει θερμά τους Ασιάτες δρομείς.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα των αγώνων τρεξίματος και κολύμβησης: https://santorini-experience.com/apotelesmata-2024/

Φώτο: Elia Lefas

The post Καλύτερο από ποτέ επέστρεψε το Santorini Experience 2024 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.