Τραγωδία: νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του ο Τζορτζ Μπάλντοκ!

Η λέξη σοκ είναι μικρή για να αποτυπώσει την τραγωδία στο άκουσμα της είδησης: ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια, αργά χθες το βράδυ.

Και ήταν μόλις 31 ετών, ενώ στις 29 Μαΐου είχε ανακοινωθεί η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό και με συμβόλαιο τριών ετών. Ο χρόνος σταμάτησε, η είδηση προκάλεσε παγωμάρα σε όλους τους Ελληνες και ασφαλώς στα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας που βρίσκονται στο Λονδίνο για το αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία. Απόλυτη παγωμάρα στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τα όσα βγήκαν αρχικά προς τα έξω,  ο ποδοσφαιριστής δεν απαντούσε στις κλήσεις της συζύγου του, η οποία κάλεσε τον ιδιοκτήτη της βίλας όπου διέμενε ο Μπάλντοκ, ώστε να πάει στο σημείο και να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Εντοπίστηκε ο ηλικίας 31 ετών ποδοσφαιριστής στην πισίνα δίχως τις αισθήσεις του και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί τον θάνατό του.

Ο ομογενής ποδοσφαιριστής είχε σημαντική καριέρα στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο τον Μάιο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Οξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια. Ακολούθως, το 2017 πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ), πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Με τη γαλανόλευκη φανέλα είχε μάλιστα 12 συμμετοχές. Επέλεξε την Εθνική Ελλάδας και όχι την αντίστοιχη της Αγγλίας.

Είχε αναφερθεί πως ο προπονητής της Ελλάδας, Τζον φαν ‘τ Σχιπ, ήθελε να τον καλέσει στην ομάδα το 2020, αλλά τελικά ο παίκτης στις 27 Μαΐου 2022 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα, από τον προπονητή Γκουστάβο Πογέτ, για τους αγώνες εναντίον των Βορείου Ιρλανδίας, Κοσόβου και Κύπρου. Είχε αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα λίγες μέρες νωρίτερα. Και χθες, αυτή η είδηση ήταν από τα απίστευτα και από αυτά που δεν περιμένεις ποτέ να συμβούν…