Δίωξη για κακούργημα στον αντιδήμαρχο που κάπνιζε μελίσσια πριν τη φωτιά

Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου, που κόστισε τη ζωή σε δύο άνδρες και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους.

Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται ως υπαίτιος για την πυρκαγιά, καθώς, αγνοώντας τον δείκτη επικινδυνότητας, κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή. Την παρουσία του στο σημείο και την «επιλήψιμη» ενέργεια είχε αποκαλύψει αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Κορίνθου μελέτησε τη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε θάνατος. Να σημειωθεί, ότι το αδίκημα επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 χρόνια.

Αρχικά, ο κατηγορούμενος είχε αποκρύψει ότι βρισκόταν στα μελίσσια του. Μετά τη μαρτυρία του αυτόπτη, παραδέχθηκε ότι κάπνιζε τα μελίσσια του, 200-250 μέτρα από το σημείο της έναρξης της πυρκαγιάς. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς και ότι ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές για την έναρξή της, προκειμένου να λάβει χώρα η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ως προς το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που του επιβλήθηκε, αδίκως κατά τον ίδιο, φέρεται να διατείνεται ότι στο Ξυλόκαστρο υπήρχε την ημέρα εκείνη κατηγορία κινδύνου 3 και όχι κατηγορία κινδύνου 4, όπως ήταν στην Κόρινθο.

The post Δίωξη για κακούργημα στον αντιδήμαρχο που κάπνιζε μελίσσια πριν τη φωτιά appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.