Καταγγελία για κοπή δέντρων στο Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου. «Δεν έχει εκδοθεί καμιά άδεια» (pics)

Καταγγελία για κοπή δέντρων στο Δημοτικό Σχολείο Ψημολόφου – Έντονη ανησυχία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Επιστολή στην ΥΠΑΝ – «Δεν έχει εκδοθεί καμιά άδεια»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προγραμματισμένη κοπή πεύκων εντός του Δημοτικού Σχολείου Ψημολόφου στην επαρχία Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Κίνημα, τα δέντρα αυτά πρόκειται να κοπούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων του σχολείου.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας του Κινήματος, κ. Λοΐζος Δημητρίου, επισκέφθηκε πρόσφατα το χώρο και απέστειλε επίσημη επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Δρ Σάββα Ιεζεκιήλ, καθώς και στη Σχολική Εφορεία Ψημολόφου.

Στην επιστολή αυτή τονίζεται πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το Τμήμα Δασών, δεν έχει δοθεί καμία άδεια για την κοπή των δέντρων. «Ως εκ τούτου, καλούμε τους αρμόδιους να εξετάσουν τη δυνατότητα τροποποίησης των σχεδίων για την επέκταση του σχολείου, ώστε να προστατευθούν τα πεύκα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση που θα επιτρέψει την ανάπτυξη του σχολείου, χωρίς να θυσιάζονται τα δέντρα που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής της περιοχής.

Αναμένουμε την άμεση και θετική ανταπόκριση των αρμοδίων σε αυτή την καίριας σημασίας υπόθεση, καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.