Για αδράνεια στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγορεί το CHP τον Ερντογάν

Ενοχλημένος για τη στάση της Άγκυρας για να διατηρηθεί το καλό κλίμα με την Ελλάδα

Την πολιτική της τουρκικής Κυβέρνησης στην ανατολική Μεσόγειο επικρίνει ο αντιπρόεδρος του CHP απόστρατος Γιανκί Μπαγτζίογλου κατηγορώντας την ότι προκειμένου να διατηρηθεί το καλό κλίμα με την Ελλάδα δεν διεξάγεται καμιά γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο ούτε δίνονται απαντήσεις στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για τις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο Γιανκί Μπατσίογλου αναφέρει ότι από τον Δεκέμβριο του 2020, δεν έχουν διεξαχθεί δραστηριότητες έρευνας ή γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, για να μην υπάρξει αντιπαράθεση με την Ελλάδα σε περιοχές που, κατά την έκφρασή του «έχουμε αποκλειστικά δικαιώματα».

Ένα από τα ερευνητικά μας σκάφη έχει σταλεί στη Σομαλία και επί του παρόντος δεν διαθέτουμε κανένα ερευνητικό και γεωτρητικό σκάφος στη Μεσόγειο, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως οι πρόσφατες «προκλητικές» δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Δένδια σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεγονός ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση σε αυτές τις «κεντρίζουν την προσοχή».

«Το γεγονός ότι οι εξελίξεις μεταφέρθηκαν από τον ελληνικό Τύπο και τους Έλληνες πολιτικούς και δεν έγινε καμία δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι ένα άλλο προβληματικό πεδίο» πρόθεσε.

Είπε ότι δεν μπορούν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων για το θέμα, για να συμπληρώσει ότι οι μελλοντικές γενιές, λόγω της «αδυναμίας των οικονομικών και πολιτικών στοιχείων της εθνικής μας ισχύος, θα πληρώσουν το τίμημα από τα λάθη που θα γίνουν με εξωτερική καθοδήγηση».

Πηγή: ΚΥΠΕ