Σπαραγμός σε Εθνική και Παναθηναϊκό

«Είναι ένας εφιάλτης, δεν μπορεί να είναι αλήθεια». Οι παίκτες της εθνικής ομάδας μονολογούσαν αυτή την ατάκα λίγη ώρα αφού είχαν τελειώσει το πρόγραμμα της προπόνησής τους στο Γουέμπλεϊ και είχαν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πληροφορίες που έρχονταν από την Αθήνα με καταιγιστικό ρυθμό έμοιαζαν πράγματι με έναν εφιάλτη. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ νεκρός. Ο συμπαίκτης τους. Ο φίλος τους. Ενας δικός τους άνθρωπος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πισίνα του σπιτιού του. Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν εκείνος που επικοινώνησε πρώτος με ανθρώπους και με παίκτες του Παναθηναϊκού προκειμένου να μάθει τι συμβαίνει. Γύρω του κλάματα και οδύνη. Κανείς στην ελληνική αποστολή δεν μπορούσε να χωνέψει πως έτσι ξαφνικά ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε φύγει από τη ζωή. Στελέχη της Εθνικής επικοινώνησαν με την UEFA προκειμένου να δουν αν θα μπορούσε να αναβληθεί το χθεσινό παιχνίδι με την Αγγλία, πλην όμως κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Οι παίκτες και των δύο ομάδων αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετούν τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…», ήταν η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Πίσω στην Αθήνα οι συμπαίκτες του 31χρονου ποδοσφαιριστή είχαν μαζευτεί στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ο Ζέκα ξέσπασε σε κλάματα, ο Σένκεφελντ, ο Μάγκνουσον, ο Ρούμπεν Πέρεθ είχαν ζωγραφισμένη τη θλίψη και το σοκ στο πρόσωπό τους. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργος Τζαβέλλας, σκούπιζε τα δάκρυα που έπεφταν ποτάμι, δίπλα του ο Γιάννης Παπαδημητρίου και άλλα στελέχη της ΠΑΕ μιλούσαν συνεχώς με την αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Η θλίψη στον Παναθηναϊκό είναι απερίγραπτη. Απαντες είναι συντετριμμένοι και οι προπονήσεις αναβλήθηκαν έως – τουλάχιστον – τη Δευτέρα.

Στο Κορωπί οι Πράσινοι

Ολη η ομάδα ανέβηκε χθες στο προπονητικό κέντρο, στους παίκτες μίλησαν για λίγο ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι στιγμές είναι σοκαριστικές και χθες το μεσημέρι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω δήλωσής του έκανε έκκληση στα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό.

«Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια μαζί με την οικογένεια του δικού μας George, βιώνουμε στιγμές βαρύτατου πένθους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό και να σταθούμε στο πλευρό των οικείων του. Η ΠΑΕ και εγώ προσωπικά απευθύνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να εισακούσουν την επιθυμία της οικογένειας και να δείξουν τον δέοντα σεβασμό. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε νομικά για την προστασία της μνήμης του George. Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ιωάννης Αλαφούζος».

Λίγη ώρα αργότερα οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό αποχαιρέτησαν τον Τζορτζ Μπάλντοκ μέσω κοινής σπρακτικής δήλωσής τους στα social media. «Είμαστε όλοι πραγματικά συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι! Ο George μας, ο συμπαίκτης μας, ο φίλος μας, ήταν και είναι οικογένειά μας… Και όταν ένα μέλος χάνεται, ένα κομμάτι λείπει και θα λείπει για πάντα. Σε μια τέτοια στιγμή τα λόγια περισσεύουν… Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πόνο μας για την απώλεια του αδερφού μας. George μας, καλό ταξίδι… Θα ζεις για πάντα μέσα στις καρδιές μας». Την ίδια ώρα το σύνολο των ελληνικών ομάδων εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η 9η Οκτωβρίου θα είναι για πάντα πια μία από τις χειρότερες μέρες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.