Θα διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι Άλασσας για ακύρωση εκλογής Κοινοτάρχη. «Δεν πίστευα ότι συγχωριανός μου θα θεωρούσε ότι δεν είμαι Αλασσιώτης»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Άλασσας για την ακύρωση της εκλογής του Κοινοτάρχη τους – «Κάποιοι πήγαν σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών» – Όσα δήλωσε ο απερχόμενος με απόφαση Εκλογοδικείου Κοινοτάρχης Σάββας Σάββα – «Ο Έφορος Εκλογών και η Εισαγγελία θα πρέπει να εφεσιβάλλουν οι ίδιοι αυτή την απόφαση»

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή προχωρούν οι κάτοικοι της Άλασσας μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρώσει την εκλογή του Σάββα Σάββα από τη θέση του Κοινοτάρχη έπειτα από αίτημα του μοναδικού ανθυποψηφίου του Αιμίλιου Ττοφαλλή. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε σήμερα ο κύριος Σάββας αναφέρθηκε στην απόφαση αυτή λέγοντας ότι Εισαγγελία και Έφορος Εκλογών είχαν εγκρίνει την υποψηφιότητα του και τώρα ακυρώνουν τη ψήφο των κατοίκων.

 Ακύρωση της εκλογής του Κοινοτάρχη Άλασσας

Αρχικά αναφέρθηκε εν συντομία στην πορεία του λέγοντας ότι μετά τη συνταξιοδότηση του κάτοικοι της Άλασσας του ζήτησαν να θέσει υποψηφιότητα ώστε να βοηθήσει την κοινότητα του. «Παράκληση από τους κατοίκους της Άλασσας να βοηθήσω γιατί τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε καλή πορεία. Σεβόμενος την παράκληση έβαλα υποψηφιότητα».

Τόνισε δε ότι εδώ και 48 χρόνια ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στην Άλασσα και δεν έχει ψηφίσει πουθενά αλλού. «Δεν πίστευα ποτέ ότι συγχωριανός μου, άνθρωπος που ήταν μαζί μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο στην προηγούμενη μου θητεία 2002-2010 θα θεωρούσε ότι δεν είμαι Αλασσιώτης επειδή δεν κοιμούμαι το βράδυ στην κοινότητα».

Όσον αφορά τη διαδικασία ενώπιον του Εκλογοδικείου ανέφερε ότι από πλευράς του κατατέθηκε η αλήθεια ότι δηλαδή από το 2002 μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ Άλασσας και Λεμεσού. «Και η Επαρχιακή Διοίκηση και η Εισαγγελία υποστήριξαν ότι σωστά και νόμιμα βρίσκομαι στον εκλογικό κατάλογο της Άλασσας. Επίσης με τα τεκμήρια, παρουσιάσαμε (στο Εκλογοδικείο) την ενεργό δράση μου κατά το 2002-2010 αλλά και μετά, που διορίστηκα εκπαιδευτικός και έπρεπε να αποχωρήσω από Κοινοτάρχης. Τα τελευταία 14 χρόνια ήμουν πάντα παρών στην Άλασσα και είναι κάτι που γνωρίζουν και όλοι οι συγχωριανοί γι’ αυτό και διαμαρτύρονται έντονα».

Σήμερα, όπως πρόσθεσε, κάποιοι εκ των κατοίκων μετέβησαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για να δηλώσουν τη διαφωνία τους. Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Κυριακή, η ώρα 11 π.μ. στον δρόμο Άλασσας-Πλατρών ώστε όπως είπε να δείξουν την αντίθεση τους στην άδικη, όπως χαρακτήρισε, απόφαση του δικαστηρίου.

Σε άλλο σημείο ο κύριος Σάββα ανέφερε ότι ο Έφορος Εκλογών και η Εισαγγελία θα πρέπει να εφεσιβάλλουν οι ίδιοι αυτή την απόφαση. «Εγώ ακόμη δε ξέρω πώς θα ενεργήσω. Έχει όμως υποχρέωση και το κράτος να προστατεύσει και να σεβαστεί τους ψηφοφόρους. Τη στιγμή που οι κάτοικοι της Άλασσας ψήφισαν ένα ψηφοφόρο που έκρινε ο Έφορος Εκλογών δε μπορούμε εκ των υστέρων να τους αγνοούμε».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του: