Σοβαρά τραυματισμένο το στέλεχος της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σαφά έπειτα από ισραηλινές επιδρομές στη Βηρυτό

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, η κατάστασή του είναι κρίσιμη

Ο επικεφαλής της Μονάδας Διασύνδεσης και Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Βαφίκ Σάφα, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πλήγματος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Βηρυτό την Πέμπτη, δήλωσαν πηγές στο Sky News Arabic.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, το Ισραήλ εξαπέλυσε δύο επιδρομές στη Βηρυτό, ενώ ένας ανταποκριτής του Sky News Arabia επικαλέστηκε μια ισραηλινή πηγή που είπε ότι μεταξύ άλλων στόχος ήταν και Βαφίκ Σάφα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006 για την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι ο ένας από τους βομβαρδισμούς έγινε δίπλα σε ένα πρατήριο καυσίμων. Μια μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο βάθος ενώ οι διασώστες, με φακούς στα χέρια, αναζητούσαν επιζώντες στα χαλάσματα, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε το κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα