Δολοφονία στην Κυψέλη: Στη φυλακή τα δύο αδέρφια μετά την απολογία τους

Στη φυλακή οδηγούνται μετά το τέλος της απολογίας τους τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του 28χρονου εξάδελφου τους στην Κυψέλη.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι υποστήριξαν ότι έφτασαν σε αυτή την πράξη λόγω της κακοποίησης πους είχαν υποστεί στο παρελθόν από το θύμα.

Για την βαριά πράξη που τους αποδίδεται, αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων και μετά το τέλος της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι.

Τα μαχαίρια

Στην κακοποιητική συμπεριφορά του  εξαδέρφου τους για την οποία ποτέ δεν του ζήτησε συγγνώμη αποδίδουν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι την εγκληματική ενέργεια που σε αυτή την ηλικία τους στέρησε την προσωπική τους ελευθερία και τους οδήγησε στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι νεαροί κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν πως τα μαχαίρια τα πήραν από το σπίτι τους πριν πάνε στο ραντεβού αρνούμενοι ότι είχαν πρόθεση να τα χρησιμοποιήσουν επικαλούμενοι ότι τα ήθελαν μόνο για την προσωπική τους ασφάλεια.

Σύμφωνα  με πληροφορίες ο 17χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως σε  ηλικία 3-4 ετών τον  προσέγγισε το θύμα με πρόσχημα τα  βιντεοπαιχνίδια .

“Μου έλεγε πρώτα θα κάνουμε κάτι μεταξύ μας και μετά θα με άφηνε να παίξω με αυτά, τα οποία τότε οι γονείς μας δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να μας παρέχουν” φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην τελευταία συνάντηση όπως είπαν οι νεαροί κατηγορούμενοι τον ρώτησαν γιατί τους προξένησε αυτό το κακό, και εκείνος αποκρίθηκε μιλώντας τους  ειρωνικά και απειλητικά.

Ετσι τον σκότωσα

Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο ένας κατηγορούμενος , «μας είπε να το ξεχάσουμε, τι θέλετε και τι νομίζετε θα πετύχετε με το να με ρωτάτε συνέχεια για όσα έγιναν», ενώ στο τέλος μας απευθύνθηκε λέγοντας μας, ότι θα πρέπει να το θυμόμαστε σαν μια ωραία ανάμνηση και ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία μαζί του. (…)Τότε, με τη συμπεριφορά του το θύμα μας προκάλεσε αναφερόμενος σε σχέση με την σεξουαλική κακοποίηση που είχαμε υποστεί από εκείνον στο παρελθόν και αρχίσαμε να ξαναζούμε στο μυαλό μας τα όσα μας είχαν συμβεί και τότε νιώσαμε ασυγκράτητο  θυμό, οργή και αγανάκτηση. Γι’ αυτό εκείνη τη χρονική στιγμή θόλωσα, έβγαλα το μαχαίρι και του κατάφερα μαχαιριά στο σώμα του.

Κατά τη διάρκεια της πάλης μου με τον θανόντα, αυτός με αντιμετώπισε οπότε στη συνέχεια βλέποντας ο αδερφός μου να βρίσκομαι σε αδυναμία απέναντι του, σε σημείο που τελικά απειλήθηκε η δική μου ζωή, όντας μεγαλύτερος ο θανών, έβγαλε το μαχαίρι και ο αδερφός μου και τον μαχαίρωσε».

Από την πλευρά του ο 19χρονος φέρεται να είπε πως : «Το γεγονός που με τραυμάτισε περισσότερο απ’ όλα ήταν η στιγμή που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο αδερφός μου, ενώ εμένα με είχε βάλει να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας».

Ο 28χρονος που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη είχε προειδοποιηθεί να μην έρθει στη χώρα

Αναφορές ότι ο 28χρονος Αλβανός θύμα της δολοφονικής επίθεσης στην Κυψέλη είχε προειδοποιηθεί από οικείους του να μην έρθει ποτέ από την Αλβανία στην Ελλάδα, φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ για την δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην οδό Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του θύματος εξέφραζε φόβους -πιθανόν κι από απειλές από οικείους των δραστών ή άλλες πληροφορίες- ότι τα δύο αδέλφια που κατηγορούσαν τον 28χρονο για κακοποίησή τους προ 12ετίας στην Αλβανία ίσως προχωρούσαν σε εκδικητική ενέργεια αν εμφανιζόταν στη χώρα μας.

Όμως φαίνεται ότι ο 28χρονος αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, από όσα φέρεται να είχαν διαδραματισθεί στην Αλβανία κάτι που φαίνεται να εξόργισε τα δύο αδέλφια που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εγκληματική επίθεση σε βάρος του.

Οι δύο δράστες φαίνεται να ενημέρωσαν τον πατέρα τους ο οποίος επικοινώνησε με τον 28χρονο και τον άκουσε να παραδέχεται την κακοποίηση των παιδιών του. Κι ακολούθως οι δύο αδελφοί αποφάσισαν να τον παρασύρουν στην «παγίδα» στην Κυψέλη όπου τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, αφού πρώτα είχαν μία σύντομη στιχομυθία μαζί του.