Οταν παίζουν ποδόσφαιροοι διοικήσεις!

Το κάνουν, καταφανώς, άγαρμπα. Μέσα στη δίνη των αρνητικών αποτελεσμάτων. Ενίοτε και κάτω από την πίεση που φέρνουν δεδομένα ξένα με την ψυχοσύνθεση των ιδιοκτητών που λες και θέλουν να αναλάβουν την πρωτοβουλία, να πείσουν ότι «κάτι κάνουν»! Τι προκύπτει; Απλά, η ένταση μεγαλώνει, τα πράγματα γίνονται χειρότερα, η εσωστρέφεια στρατοπεδεύει και απαιτείται προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Εως τώρα κι ενώ έχουμε διανύσει λίγες αγωνιστικές, προκύπτουν ενέργειες από πλευράς διοικήσεων, είτε φανερές είτε μη ανακοινώσιμες, που μαρτυρούν τρικυμία. Πρώτα στην ΑΕΚ: προ ολίγου καιρού ο Ηλιόπουλος αποφάσισε να ρίξει πρόστιμο ύψους 350.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Νόα. Ναι, η μη παρουσία σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις υπήρξε χτύπημα στο γόητρο του νεόκοπου παράγοντα, πήγε όμως στο άλλο άκρο και θέλησε να …αφυπνίσει το πλήρωμα, λες και το πρόστιμο είναι ξυπνητήρι! Και το διάνθισε, αργότερα, με ατάκες του στυλ πως η διοίκηση θα είναι πάντα μαζί τους. Μια καρφί και μια στο πέταλο, σαν να λέμε.

To ξέσπασμα του Λουτσέσκου

Δεν ήταν, ωστόσο, μόνον αυτή μια ενέργεια διοίκησης που στόχευσε κατευθείαν στον πόνο της τσέπης των άσων. Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Στεάουα, βγήκε προς τα έξω πως και αυτός ο Δικέφαλος έριξε πρόστιμο. Μάλιστα… Οι μαχητές στην Τούμπα δεν ήθελαν να νικήσουν αλλά να ηττηθούν. Αλήθεια; Δεν έγινε γνωστό το ύψος του ποσού, αλλά το γεγονός πως είχαμε τριγμούς δεν αμφισβητείται. Διαφορετικά, δεν θα έκανε δηλώσεις-φωτιά ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά το φινάλε του παιχνιδιού στη Λιβαδειά. Προφανώς ο ρουμάνος προπονητής δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον σχεδιασμό και την όλη στρατηγική του κλαμπ την περίοδο των μεταγραφών. Ηθελε λίγες αλλαγές και προέκυψαν μεταγραφές αρκετές. «Οταν κάνεις τόσες αλλαγές ουσιαστικά ξεκινάς από το μηδέν, ίσως και πιο πίσω. Και όταν το κάνεις αυτό χρειάζεται χρόνος. Δεν γίνονται μέσα σε ένα βράδυ οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοματισμούς, οι σχέσεις όλων πρέπει να ξαναχτιστούν. Απ’ όλα τα χρόνια που δουλεύω τον Νοέμβριο αποκτάμε χημεία. Είναι εύκολο να χαλάς κάτι και πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις κάτι. Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι εάν όλοι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία. Είμαι ήρεμος με καθαρό μυαλό και ψυχή. Εχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω». Για το πρόστιμο δεν υπήρξε τοποθέτηση, αλλά η γλώσσα του σώματος έλεγε πως ήταν αντίθετος. Τουλάχιστον ο Λουτσέσκου άφησε να φανεί η ενόχλησή του, ενώ ο Αλμέιδα δεν ήθελε να πάρει τόσο νωρίς αποστάσεις από μια απόφαση του νέου (του) αφεντικού.

Ο Λουτσέσκου, όμως, εξωστρεφής  καθώς είναι, έχει πει εφέτος, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, πως ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να του δημιουργήσει πίεση με το «είναι ο καλύτερος ΠΑΟΚ των δικών μου ημερών». Το πώς θα εξελιχθεί η συμβίωση, ουδείς μπορεί να το προεξοφλήσει και ας έχουμε κατά νου ότι όλα συμβαίνουν ενόσω ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ο «πάγος» στον Βαγιαννίδη

Τι να πεις, όμως, για τον Παναθηναϊκό και το ξαφνικό… ψυγείο στον Βιαγιαννίδη; Οχι, δεν του έγινε δώρο μια τέτοια ηλεκτρική συσκευή του νεαρού μπακ – απλά μπήκε στον αθλητικό «καταψύκτη»! Κοινώς, δεν υπολογίζεται όσο διάστημα δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο στο Κορωπί, την ίδια στιγμή που χορεύουν οι φήμες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Και με αρκετούς να αναλογίζονται δρομολόγια που έχουν ξαναδεί. Οσον αφορά στον Αλόνσο, παραμονές του ματς με την Μπόρατς, δεν δίστασε να πει για τον Βαγιαννίδη ότι «την απάντηση πρέπει να τη δώσει ο σύλλογος όχι εγώ». Αρα, καμιά απόφαση για τον παίκτη δεν είναι δική του αλλά υπάρχει εντολή άνωθεν. Με τον διεθνή άσο να ενισχύει μόνο την Εθνική.