Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την αφοσίωση των μελών της Ομογένειας της Αυστραλίας στην ελληνική τους ταυτότητα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε την αφοσίωση των μελών της Ομογένειας της Αυστραλίας στην ελληνική τους ταυτότητα και στην παράδοση της Ρωμιοσύνης, και επισήμανε την καθοριστική προς τούτο συμβολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ενώ αναφέρθηκε μετ’ επαίνων και στη συνεισφορά των προξενικών αρχών της Ελλάδος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φθάνει σήμερα Σάββατο στη Μελβούρνη με ειδική πτήση με αεροσκάφος που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Anthony Albanese. (Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από την επίσκεψή του στο Σίδνεϊ έχουμε στις εσωτερικές σελίδες).

Στη Μελβούρνη οι μαζικότερες εκδηλώσεις υποδοχής του Πατριάρχη θα γίνουν την Κυριακή και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν χιλιάδες ομογενείς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα γίνουν η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία (7:30πμ. – 12:00μμ.) στο Margaret Court Arena, Olympic Blvd και η παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (1:30μμ. – 3:30μμ.) στο KIA Arena, 200 Batman Ave. Την Κυριακή στην παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Anthony Albanese.

The post Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την αφοσίωση των μελών της Ομογένειας της Αυστραλίας στην ελληνική τους ταυτότητα appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.