Έφτασε στην Μελβούρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης-Εκ μέρους της πρωθυπουργού τον υποδέχθηκε ο Dimopoulos

Με αεροσκάφος που παραχώρησε Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Anthony Albanese έφτασε σήμερα στη Μελβούρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προερχόμενος από τον Σίδνεϊ.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της πρωθυπουργού της πολιτείας μας, Jacinta Allan, o ομογενής πολιτειακός υπουργός, Steve Dimopoulos (κατέχει τα υπουργεία (Τourism, Sport, Major Events, Environment και Outdoor Recreation).

Ο κ. Dimopoulos, που φορούσε γραβάτα με την ελληνική σημαία, είχε στο πλευρό του μια μαθήτρια και ένα μαθητή από το κολέγιο «Άγιος Ιωάννης».

Στη Μελβούρνη οι μαζικότερες εκδηλώσεις υποδοχής του Πατριάρχη θα γίνουν την Κυριακή και αναμένεται να τις παρακολουθήσουν χιλιάδες ομογενείς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα γίνουν η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία (7:30πμ. – 12:00μμ.) στο Margaret Court Arena, Olympic Blvd και η παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (1:30μμ. – 3:30μμ.) στο KIA Arena, 200 Batman Ave. Την Κυριακή στην παρέλαση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Anthony Albanese.

Μάλιστα η ΕΡΤ δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες της Αυστραλίας να παρακολουθήσουν ζωντανά την Θεία Λειτουργία στην Αυστραλία μέσω του καναλιού ERT World καθώς και μέσα από το ειδικό κανάλι ERT World 1 το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX International την Κυριακή 13/10 από τις 07:30 έως τις 12:00 (Ώρα Μελβούρνης).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ERTFLIX International.

The post Έφτασε στην Μελβούρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης-Εκ μέρους της πρωθυπουργού τον υποδέχθηκε ο Dimopoulos appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.