Ο Popovic θα κάνει και άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα των Socceroos

Ο προπονητής της εθνικής Αυστραλίας, Tony Popovic, προβλέπεται ότι θα κάνει και άλλες αλλαγές για το δύσκολο ματς της Αυστραλίας, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκτός έδρας με την Ιαπωνίας, αφού ξεκίνησε τη θητεία του με μια ενθαρρυντική νίκη επί της Κίνας.

Μετά από μια σοκαριστική εντός έδρας ήττα με 1-0 από το Μπαχρέιν και μια ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας με την Ινδονησία, οι Socceroos αναζωπύρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην διοργάνωση του 2026 με μια νίκη 3-1 επί της Κίνας στο Adelaide Oval την Πέμπτη.

Η Αυστραλία είναι πλέον δεύτερη στον όμιλο Γ της Ασίας πίσω από την Ιαπωνία, η οποία νίκησε 2-0 τη Σαουδική Αραβία στην Τζέντα και έχει πετύχει 14 γκολ σε τρεις διαδοχικές νίκες στη φάση.

Η Αυστραλία πάει στο στάδιο Σαϊτάμα για την αναμέτρηση της Τρίτης, χωρίς να έχει νικήσει ποτέ την Ιαπωνία στην έδρα της ή οπουδήποτε αλλού μέσα σε 15 χρόνια.

«Είναι μια όμορφη πρόκληση, δεν μπορώ να περιμένω. Ελπίζω οι παίκτες να είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι γι’ αυτό», δήλωσε ο Popovic στους δημοσιογράφους.

«Θα δούμε ποιος θα αγωνιστεί. Κάποιοι από τους παίκτες δεν νομίζω ότι έχουν ακόμα αρκετά το επίπεδο για να παίξουν στο επίπεδο που απαιτούμε δύο φορές σε τέσσερις ημέρες.

Έχοντας αντικαταστήσει τον Γκράχαμ Άρνολντ, ο Popovic παρουσίασε μια νεα ομάδα, με τον μόνιμο τερματοφύλακα και αρχηγό Ματ Ράιαν να αντικαθίσταται από τον Τζο Γκάουτσι και τον μέσο Τζάκσον Ιρβάιν να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αφού η χαλαρή άμυνα βοήθησε την Κίνα να προηγηθεί με 1-0 στο 20ό λεπτό, οι Socceroos έφτασαν στη νίκη με γκολ των Lewis Miller, Craig Goodwin και του ντεμπούτο Nishan Velupillay.

The post Ο Popovic θα κάνει και άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα των Socceroos appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.