Κούρσα για τρεις

Τις καλύτερες υποσχέσεις άφησε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών καθώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι στους δύο παραδοσιακούς μονομάχους εδώ και πολλά χρόνια για τους τίτλους (Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη) μπαίνει με πολλές φιλοδοξίες και 3ος ανταγωνιστής, ο Αλιμος, που έκλεψε την παράσταση στη μεταγραφική περίοδο.

Η ομάδα του Πάνου Βέργου έκανε περίπατο στον Πειραιά κόντρα στον κυπελλούχο (αλλά ανανεωμένο) Εθνικό καθώς επικράτησε με 16-5 (με 4 γκολ της Μαρλέτα και 3 της Ασημάκη) έχοντας «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο οκτάλεπτο (7-0). Λίγες μέρες νωρίτερα είχε νικήσει και πάλι την πειραϊκή ομάδα 16-10 στην Πάντοβα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον για τον Αλιμο το πρώτο μεγάλο crash test για φέτος έρχεται την Παρασκευή όπου φιλοξενεί τον πρωταθλητή Ολυμπιακό λίγες μέρες πριν από την κόντρα τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτά τα παιχνίδια για τα οποία έχει μεγάλες φιλοδοξίες, θα φανεί το πού μπορεί να φτάσει εφέτος ο Αλιμος που θέλει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο γηπεδούχος απέναντι στην ΑΕΚ (από 6 γκολ η Αντριους και η Τριχά) επικρατώντας με 29-4, το ίδιο και η Βουλιαγμένη με το Ρέθυμνο (25-3) με 5 γκολ της Γιάουστρα. Τα Χανιά στο νησιώτικο ντέρμπι επικράτησαν στην Κρήτη της ΠΕΚΕ Βροντάδου με 12-6 σε ιστορικό παιχνίδι το πρώτο στην Α1 για τη φιλοξενούμενη ομάδα της Χίου, ενώ στα άλλα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας είχαμε Γλυφάδα – Ηλιούπολη 21-8 και Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 20-13.

Στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών ξεχώρισε η νίκη της νεοφώτιστης ΝΕ Πατρών επί της ΑΕΚ και η άνετη επικράτηση της Χίου επί του Περιστερίου.

Τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος: Υδραϊκός – Βουλιαγμένη 2-11, Εθνικός – Λάρισα 9-6, Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο 14-7.

2ος όμιλος: Oλυμπιακός – Γλυφάδα 23-5, Πάτρα – ΑΕΚ 12-11, Χίος – Περιστέρι 18-7.