Εβδομάδα Παιδιού στα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) συμμετέχουν με χαρά στην ετήσια Εβδομάδα του Παιδιού που διοργανώνει η Κυβέρνηση της Βικτώρια από τις 19 ως τις 27 Οκτωβρίου, προσφέροντας ένα δωρεάν εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών με θέμα την ενσυναίσθηση το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2:00μ.μ. –3:30μ.μ. στο Ελληνικό Κέντρο.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης και της αυτογνωσίας μέσω της καλύτερης κατανόησης των συναισθημάτων. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη μάθηση, παιχνίδι και χαρά.

«Ετοιμάσαμε το πρόγραμμά μας με πολλή αγάπη για τα παιδιά», δήλωσε η κ. Χριστίνα Σουμή, εκπαιδευτικός των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και υπεύθυνη του εργαστηρίου. «Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους για να διασκεδάσουμε μαζί μέσα από ασκήσεις αναπνοής, παιχνίδια, δραστηριότητες και την αφήγηση μιας υπέροχης ιστορίας, που θα μας φέρουν σε επαφή με τα συναισθήματά μας και θα μας βοηθήσουν να τα καταλάβουμε και να τα εκφράσουμε καλύτερα.

Η κατανόηση και η έκφραση των συναισθημάτων είναι σημαντική για όλους, παιδιά και ενήλικες, θα έλεγα ότι αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για μια αρμονική σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Θα πρέπει να εστιάσουμε στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων αυτών από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, αν θέλουμε να το βοηθήσουμε να μεγαλώνει χαρούμενο και να εισπράττει ικανοποίηση από τις σχέσεις του με τους άλλους».

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν, είναι απαραίτητη όμως η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.trybooking.com/CSJBS

SONY DSC

The post Εβδομάδα Παιδιού στα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.