«Όλοι μαζί μια γροθιά» στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Κρήτης

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 άνοιξε τις πύλες του από τις 17:00 έως 23:00 στην πλάζ του ΕΟΤ Αγίου Νικολάου Κρήτης, το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου. Είχε σκοπό όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό και τις κοινωνικές διακρίσεις. Σε ένα κόσμο όπου τα στερεότυπα συχνά περνούν απαρατήρητα.

Προβληματιστήκαμε, εκφραστήκαμε και συνδεθήκαμε μέσα από την τέχνη και τη δράση. Ένα φεστιβάλ πλούσιο με δραστηριότητες για παιδιά, εικαστικές δημιουργίες, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες από τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Πουλή του Press Project συγγραφέα και ηθοποιό, την Ζωή Σγουρού σκηνοθέτη και μέλος της ομάδας Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Επίσης ομιλίες από ανθρώπους που βιώνουν τον ρατσισμό στην καθημερινότητα τους. Συμμετοχή από χορευτικά σχήματα και μουσικά σύνολα της πόλης, εμπλουτισμένα από νέους ντόπιους καλλιτέχνες, το Ωδείο Τέχνης Κρήτης και τη Χορωδία του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης. Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και στήριξε αυτή την προσπάθεια που οργανώθηκε από συμπολίτες εθελοντές για 2η συνεχή χρονιά.

https://www.facebook.com/watch/?v=1719180558656996&rdid=50Os91etmukPw3jt

Ένα κόκκινο νήμα διάτρεξε την καρδιά του φεστιβάλ συνδέοντας την τέχνη με την εμπειρία, την κοινότητα με το άτομο και ενώνοντας όλα τα κομμάτια κάθε ατόμου με τις αφανείς προκαταλήψεις, τους αθώους καθημερινούς ρατσισμούς με κάθε τίτλο, καλώντας μας να αναγνωρίσουμε τα τυφλά μας σημεία.

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ που στο κλείσιμο του όλα τα μουσικά σύνολα ανέβηκαν στη σκηνή και μαζί με το κοινό και όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στον φόβο και την αδιαφορία τραγουδώντας το τραγούδι ”Τραγουδάμε χωρίς φόβο” και πέρασαν το μήνυμα ότι υπάρχουν κοινά σημεία σε όλους μας και να μην φοβόμαστε να μιλάμε για ότι μας προβληματίζει.

The post «Όλοι μαζί μια γροθιά» στο 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου Κρήτης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.