Ο «τελικός» για τις Ελπίδες

Είναι η εθνική ομάδα των ανδρών αυτή που συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον; Ασφαλώς και ναι. Παντού και πάντα αυτό συμβαίνει. Δικαίως. Πρόκειται για τη βιτρίνα κάθε σχολής ποδοσφαίρου ή οποιασδήποτε χώρας, για να ειπωθεί λίγο διαφορετικά. Ωστόσο, υπάρχει και η ομάδα Κ21, αυτή που συνήθως έχει την ταμπέλα «Ελπίδες».

Αύριο, λοιπόν, έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού: με την Κροατία, ένα ματς κομβικό και με θέα τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του’ 25. Ας μη διαφεύγει την προσοχή κανενός πως κατά καιρούς οι «μικρές» εθνικές ομάδες έχουν τα καλοκαίρια γοητεύσει με τις επιτυχίες τους και με τις υψηλές θέσεις που κατακτούν σε κάθε επίπεδο, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο. Οι Νέοι, συνήθως δείχνουν τον δρόμο. Και στον αθλητισμό. Και αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να κάνει το επόμενο βήμα. Την Παρασκευή έδωσε φιλικό ματς εκτός έδρας με τη Σλοβακία, ηττήθηκε με σκορ 2-1, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ορισμένα παιδιά έστειλαν μήνυμα στον προπονητή, τον Γιάννη Ταουσιάνη, για τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Ποιος ξεχώρισε και άλλωστε είναι εδώ και κάμποσες ημέρες το «θέμα»; Ο Μπάμπης Κωστούλας. Ο νεαρός φορ του Ολυμπιακού που ήδη κερδίζει έδαφος στην ανδρική ομάδα, μπήκε ως αλλαγή με τις Ελπίδες και προσωρινά ισοφάρισε με υπέροχο σουτ εν κινήσει και με την μπάλα να «καρφώνεται» στο «παράθυρο». Πρέπει να το… έχεις για να σκοράρεις τέτοια γκολ, να πιστεύεις στις δυνατότητες και το ταλέντο σου. Ο Κωστούλας διαθέτει ένα ελκυστικό πακέτο και οι προοπτικές είναι όλες δικές του. Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από αυτούς που πανηγύρισαν τον ευρωπαϊκό τίτλο μετέχουν στην εθνική ομάδα. Ο Κουτσογούλας, ο Αποστολόπουλος, ο Μπακούλας, ο Μουζακίτης. Παίκτες που καταθέτουν εμπειρίες, παίκτες με παιχνίδια στα πόδια τους σε ακόμη πιο απαιτητικά ματς, σε διαδικασία εξέλιξης συνεπώς και άρα με όλα τα φόντα να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία. Αλλά το γκολ του Κωστούλα ήταν απόλαυση για όσους το είδαν.

Το ματς με τους Κροάτες, που κάποτε σε ένα ραντεβού των Ελπίδων είχαμε πρωτοδεί τον σπουδαίο Λούκα Μόντριτς, είναι προ των πυλών. Η ομοιογένεια μπορεί να αποδειχθεί το όπλο της ομάδας. Και η θέληση για την επιτυχία και την πρόκριση, ένα χαρτί που θα το παίξουν δυνατά όλοι όσοι παλεύουν ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξαναδείξει πως διαθέτει μεγάλο ταλέντο και ποδοσφαιριστές με το μέλλον μπροστά τους.