Δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά

Τα νέα από το Μαρόκο ταξίδεψαν πολύ γρήγορα για την Ελλάδα. Μέχρι και πριν από ενάμιση μήνα ουδείς θα ενδιαφερόταν για το παιχνίδι του Μαρόκου απέναντι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Και αυτό το 5-0 με το οποίο επικράτησαν οι Μαροκινοί μάλλον ούτε σε… μονόστηλα δεν θα περνούσε. Η έλευση του Αζεντίν Ουναΐ στον Παναθηναϊκό και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει στην ομάδα του Μαρόκου όμως φέρνουν αυτό που λέγαμε: με μεγάλη ταχύτητα τα νέα στο… πιάτο μας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού όχι μόνο έχει αγωνιστεί, αλλά είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ο απόλυτος MVP.

Δύο γκολ και μία ασίστ από τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Ο οποίος δείχνει με την παρουσία του στην εθνική του ομάδα πόσο μπορεί να επηρεάσει μια ομάδα και φυσικά ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο απόλυτος ρυθμιστής της μεσαίας γραμμής του Μαρόκου, παίζοντας σε έναν σύνθετο ρόλο. Σαν ένας… συνδετικός κρίκος. Το Μαρόκο αγωνιζόταν με έναν αμυντικό μέσο, τον Σοφιάν Αμραμπατ, και ένα «δεκάρι», τον Ελίς Μπεν Σεγκχίρ. Ανάμεσά τους, σε ρόλο «οχταριού» βρισκόταν ο Ουναΐ, που ήταν επιφορτισμένος και με τη δημιουργία στο παιχνίδι, αλλά και με τα τρεξίματα στο αμυντικό τρανζίσιον όσες φορές χρειάστηκε, αφού οι Μαροκινοί ελάχιστες φορές βρέθηκαν σε θέση άμυνας. Μεσοεπιθετικά τα πήγε εξαιρετικά και στο build up της ομάδας του, αλλά και στην αποτελεσματικότητα αφού σκόραρε δύο φορές και είχε και μία ασίστ.

Ο Ουναΐ ήταν ο παίκτης που ερχόταν συνεχώς σε επαφή με την μπάλα, σχεδόν κάθε επίθεση της ομάδας του περνούσε από τα δικά του πόδια και ο αριθμός των ενεργειών στο παιχνίδι του ήταν πολύ μεγάλος, αφού κατέγραψε συνολικά 114 ενέργειες, με τις 86 απ’ αυτές να είναι επιτυχημένες. Ο Μαροκινός του Παναθηναϊκού είχε ποσοστό επιτυχίας στις πάσες που έφτασε το 85%, με 77 στις 91, ενώ πολλές απ’ αυτές ήταν κάθετες πάσες για τους επιθετικούς, που δείχνουν πόσο πολύ έχει στο μυαλό του να δημιουργεί μέσα στο παιχνίδι. Παίζοντας στον συγκεκριμένο σύνθετο ρόλο που δείχνει όμως να του ταιριάζει. Και είναι ένα… μήνυμα προς τον Αλόνσο για τη θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζεται ο Μαροκινός, που του αρέσει να συνδέει τον αμυντικό με τον επιθετικό μέσο. Οπως έκανε και την περίοδο που αγωνιζόταν στη Μαρσέιγ.

Επιστροφή μετά το σοκ

Το σοκ με τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι λογικό να μην έχει ξεπεραστεί ακόμα στον Παναθηναϊκό. Και πιθανότατα δεν θα ξεπεραστεί και ποτέ. Οι Πράσινοι από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ποδοσφαιριστή της ομάδας, σταμάτησαν τις προπονήσεις και σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν στο Κορωπί για να αρχίσουν προετοιμασία ενόψει του αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη την Κυριακή. Θα απουσιάσουν κάποιοι από τους διεθνείς, που έχουν υποχρεώσεις ακόμα. Το κλίμα στην ομάδα σίγουρα είναι πολύ βαρύ και οι Αλόνσο, Παπαδημητρίου, Τζαβέλλας συν μέλη της διοίκησης αναμένεται να μιλήσουν με όλους τους ποδοσφαιριστές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα την εμφάνισή του στο Κορωπί να κάνει και ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος. Στη δυσκολότερη στιγμή της θητείας του, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού θέλει να μείνει κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να το στηρίξει με κάθε τρόπο, όπως αναμένεται να βρίσκεται κοντά και στην οικογένεια του Μπάλντοκ, πράγμα που έχει κάνει γνωστό από την πρώτη στιγμή.

Σεβασμό ζητάει η οικογένεια Μπάλντοκ

Μέσω της πληρεξουσίου δικηγόρου, Χριστιάννας Ποτηριάδου, η οικογένεια Μπάλντοκ έκανε γνωστή την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο θάνατος του 31χρονου σε ΜΜΕ της χώρας μας. Καλεί δε τους δημοσιογράφους να σεβαστούν τα δικαιώματα τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του.

«Η οικογένεια παρακαλεί για άλλη μία φορά, τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του, και να τηρήσουν τη βασική αρχή του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, δηλαδή αυτή της αντιμετώπισης των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους και ψυχικής οδύνης με διακριτικότητα και ευαισθησία (άρθρο 2 παρ. ε Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας)», αναφέρεται μεταξύ άλλων.