Βανδάλισαν το εκλογικό γραφείο του ομοσπονδιακού βουλευτή Peter Khalil στο Brunswick

Βανδαλισμός με κόκκινη μπογιά και «άγνωστη ουσία» έγινε στο εκλογικό γραφείο του Εργατικού ομοσπονδιακού βουλευτή Wills Peter Khalil, το οποίο βρίσκεται επί του Sydney Road στο Brunswick.

Ο κ. Khalil, είναι γιος Αιγυπτίων μεταναστών, κόπτης χριστιανός και έχει πολύ καλές σχέσεις με το μεταναστευτικό κίνημα, και ειδικά με την παροικία μας (αλλά και την Ελλάδα).

Είναι υπέρμαχος του Πολυπολιτισμού και κατέχει πολύ καλά -και από πρώτο χέρι- τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αυστραλοί πολίτες μεταναστευτικής καταγωγής.

Οι φωτογραφίες που παραχώρησε το γραφείο του κ. Khalil στο ABC απεικόνιζαν τις πινακίδες και το εξωτερικό του κτηρίο  να έχουν ψεκαστεί με κόκκινη μπογιά, ενώ κατά μήκος των τοίχων είναι γραμμένα τα «land back» (επιστρέψτε τη γη) και «glory to the martyrs» (δόξα στους μάρτυρες).

Ο κ. Khalil, ο οποίος είναι ο πρώτος ειδικός σύμβουλος (special envoy) της κυβέρνησης για την κοινωνική συνοχή, δήλωσε ότι άνοιξαν μια τρύπα σε μια πόρτα του γραφείου και χρησιμοποιήθηκαν «πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα» για να ωθήσουν «ουσίες μέσα».

Κλήθηκε ειδική ομάδα για επικίνδυνες ουσίες (hazmat team) για να διαπιστωθεί αν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν επικίνδυνα, ενώ το προσωπικό του γραφείου απομακρύνθηκε.

«Απλώς δεν είμαστε σίγουροι για το τι υπάρχει εκεί μέσα, η μυρωδιά είναι φρικτή», ανέφερε ο ομοσπονδιακός βουλευτής.

«Μυρίζει σαν σφαγείο και είναι δύσκολο να αναπνεύσεις…».

Οι φωτογραφίες απεικόνιζαν επίσης ένα ανεστραμμένο τρίγωνο ζωγραφισμένο σε μια πόρτα, ένα σύμβολο που συνδέεται με τη Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Αστυνομία της Βικτώριας επιβεβαίωσε ότι διερευνά ζημιά σε βαθμό κακουργήματος (criminal damage) σε γραφείο στο Brunswick και ότι έγινε κατανοητό ότι ο βανδαλισμός έλαβε χώρα μεταξύ 2 π.μ. και 9 π.μ. τη Δευτέρα.

Πολιτικά γραφεία έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος διαμαρτυριών και βανδαλισμών στον απόηχο του πολέμου στη Γάζα.

Το γραφείο του Εργατικού ομοσπονδιακού βουλευτή των Εργατικών Josh Burns στη St Kilda υπέστη ζημιές τον Ιούνιο, όταν βάνδαλοι έσπασαν τα παράθυρα και έβαψαν το εξωτερικό με συνθήματα.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο πρωθυπουργός Anthony Albanese ζήτησε να περιοριστούν οι διαδηλώσεις και οι βανδαλισμοί.

«Ορισμένοι άνθρωποι, έχουν πολύ έντονα αισθήματα για τα ζητήματα στη Μέση Ανατολή. Αλλά δεν είναι λόγος να στοχοποιούν βουλευτές στην άλλη άκρη της Γης, στην Αυστραλία, και ιδιαίτερα η στοχοποίηση ενός Εβραίου βουλευτή είναι πολύ ανησυχητική», δήλωσε τότε.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο κ. Khalil ήταν επίσης μεταξύ κάποιων βουλευτών του Εργατικού Κόμματος έξω από τα γραφεία των οποίων είχαν πετάξει ψεύτικα πτώματα, μαζί επιγραφές με φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα.

«Μπορείτε να πείτε ότι το έχουμε βιώσει αυτό αρκετά συστηματικά κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, αλλά και πάλι δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο καθένας αξίζει να είναι ασφαλής στην εργασία του», τόνισε ο ομοσπονδιακός βουλευτής.

«Η περίπτωση που είδαμε σήμερα, που θέτει σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους, που θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό μου, αυτό είναι και απαράδεκτο βάσει του νόμου και επίσης απαράδεκτο ηθικά».

«Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη συνοχή μας, το ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εντάξει να προβούν σε τέτοιου είδους ενέργειες για να εκφραστούν».

The post Βανδάλισαν το εκλογικό γραφείο του ομοσπονδιακού βουλευτή Peter Khalil στο Brunswick appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.