Διπλή πρόκληση

Διπλή δοκιμασία για τους εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα απόψε στην πρεμιέρα της πρώτης διαβολοβδομάδας στη σεζόν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός παίζει στη Γαλλία με την Παρί (21.30, Novasports 5), ενώ ο Ολυμπιακός λίγο νωρίτερα (21.15, Novasports 4) υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο.

«Δεν είναι μόνο το παιχνίδι με την Παρί επικίνδυνο για μας, αλλά όλα τα ματς. Μην ξεχνάτε ότι για τους αντιπάλους μας, το να παίζουν απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον πρωταθλητή Ευρώπης, είναι ξεχωριστό παιχνίδι πάντα» υπενθύμισε ο κόουτς του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν, η ομάδα του οποίου θα ταξιδέψει αύριο στη Μαδρίτη για το παιχνίδι με τη Ρεάλ.

«Με τον ΠΑΟΚ δεν βρήκαμε το κίνητρο σε ένα άδειο γήπεδο. Δεν ήμασταν καλοί. Στην Ευρωλίγκα υπάρχει διαφορετικό κίνητρο, σε δύο μεγάλα γήπεδα και οι παίκτες μας θα νιώσουν μεγαλύτερη ευθύνη και θα έχουν κίνητρο. Μέρα με τη μέρα θα είμαστε καλύτεροι» πρόσθεσε ο τούρκος προπονητής, ενώ την ίδια στιγμή ο Τζέριαν Γκραντ παραδέχτηκε ότι το κλειδί του αγώνα είναι να έχει η ομάδα καλές επιστροφές και ότι μέρα με τη μέρα ο Παναθηναϊκός θα γίνεται καλύτερος.

Πριν από την έναρξη της προπόνησης, έπειτα από επιθυμία του προπονητή, τα μέλη της ομάδας και εργαζόμενοι στο προπονητήριο, σχημάτισαν κύκλο στη μεσαία γραμμή και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Θέλει να χτίσει σερί

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός θέλει να αρχίσει να χτίζει ένα σερί νικών στο γήπεδό του και μετά τη Ζαλγκίρις να λυγίσει και την αντίσταση της Αρμάνι με τον κόουτς Μπαρτζώκα να ερωτάται – για πολλοστή φορά – στην τελευταία προπόνηση για τη διαχείριση του ρόστερ:

«Αυτή είναι μία συζήτηση που γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Δεν θα παίζουν όλοι οι παίκτες σε όλα τα παιχνίδια. Θα γίνεται rotation όχι με βάση την αξία τους, αλλά με βάση τους αριθμούς πλέον. Μπορεί να κρίνουν ένα ματς ενώ στο προηγούμενο έχουν παίξει λίγο ή καθόλου. Θα το διαχειριστούμε έτσι όπως πρέπει γιατί είναι μία απόφαση κοινή της διοίκησης και δική μου, αφού πέρυσι οι τραυματισμοί μάς στοίχισαν. Θα χρειαστεί μία περίοδος για να το συνηθίσουν οι παίκτες, αλλά θα είναι για καλό» ξεκαθάρισε ο έλληνας τεχνικός, που είναι ενθουσιασμένος από την επιστροφή του Φαλ και περιμένει και τον Μιλουτίνοφ.

¢ Στο μεταξύ, η ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε (21.00, Cosmotesports 4) στη Γερμανία κόντρα στη Βόννη και θέλει το 2/2 στο BCL, το οποίο για να έρθει όπως υποστήριξε ο κόουτς Σάκοτα: «Θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα για να κερδίσουμε. Η Βόννη νίκησε την Αλμπα, ενώ πάλεψε στο Κύπελλο και παραλίγο να κερδίσει και την Μπάγερν».

¢ Με ηγέτη τον Κένι Γουίλιαμς (21π.) ο Προμηθέας έκανε το 2/2 επικρατώντας του Λαυρίου 93-84 , κλείνοντας τη 2η αγωνιστική. Στο μεταξύ ο Λευτέρης Μαντζούκας αποχώρησε από τον Αρη και οδεύει προς το Μαρούσι.