Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Περθ

Με ένα θερμό καλωσόρισμα, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) υποδέχτηκαν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο σχολείο τους, στο κέντρο της πόλης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού από το Περθ.

Η όμορφη αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που έκαναν οι μαθητές του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ευαγγελισμού από το Περθ στη Μελβούρνη, με τη συνοδεία γονέων και εκπαιδευτικών, για να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων, η ενδυνάμωση της επικοινωνίας στα ελληνικά και η καλλιέργεια σχέσεων που θα οδηγήσουν σε ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φιλοξενούμενοι μαθητές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια των σχολείων της ΕΚΜ, κ. Μαρία Μπακαλίδου, στο κτήριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και στις σχολικές τάξεις και αντάλλαξαν πληροφορίες για τα σχολεία τους και τα προγράμματα ελληνικών.

Ακολούθησε εκδήλωση για τους μαθητές και των δύο σχολείων, με αφήγηση ιστορίας από τη συγγραφέα κ. Σύρμω Καπούτση, εκπαιδευτικά παιχνίδια, μουσική και χορό. Στη συνέχεια, η αντιπρόσωπος της εκπαιδευτικής επιτροπής των Σxoλείων της ΕΚΜ, κ. Σπυριδούλα Δημητρίου, συνόδευσε τους επισκέπτες στο Ελληνικό Μουσείο, όπου και τους ξενάγησε.

The post Τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Περθ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.