Πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν

Η Εθνική Ελπίδων το πάλεψε όσο μπορούσε, έφτασε κοντά σε μια μυθική ανατροπή, αλλά τελικά… όνειρο ήταν και πάει. Η Κροατία επικράτησε με 3-2 της Ελλάδας και την άφησε εκτός τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Σλοβακία. Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ νωρίς με δύο γκολ πίσω στο σκορ, κατάφερε όμως να το γυρίσει και να ισοφαρίσει με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ανοίχτηκε για να φτάσει στη νίκη, καθώς ήθελε μόνο ένα αποτέλεσμα, όμως άφησε χώρους, με αποτέλεσμα να δεχτεί τρίτο γκολ και να… σβήσει το όνειρο.

Η Κροατία αιφνιδίασε την Ελλάδα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 15′ με τον Κασαβέντα να σκοράρει. Η εθνική μας ομάδα είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Ντρένα στο 34′ και πήραν ισχυρό προβάδισμα στο ματς. Ομως η Ελλάδα αντέδρασε με δύο παιδιά του Ολυμπιακού να την επαναφέρουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο 45’+3′ ο Μπάμπης Κωστούλας σκόραρε για το 2-1 και ένα λεπτό αργότερα ο Θεοφάνης Μπακούλας έκανε το 2-2, στέλνοντας με ψυχολογία την Εθνική στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος κύλησε με πολλή υπομονή και από τις δύο ομάδες, με την Ελλάδα να τα δίνει όλα προς το φινάλε για να βρει γκολ πρόκρισης, να έχει 17 τελικές (έξι στην εστία), 54% κατοχή μπάλας, αλλά οι Κροάτες στο 76′ βρήκαν τους κενούς χώρους που έψαχναν, σκόραραν με τον Βούσκοβιτς και διαμόρφωσαν το τελικό 3-2 που αφήνει οριστικά στην τρίτη θέση του ομίλου την Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας.