Μέσι για πάντα!

Αγέραστος. Αιώνιος. Ενας και μοναδικός. Ο Λιονέλ Μέσι, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή νίκη της Αργεντινής με 6-0 επί της Βολιβίας, στο πλαίσιο των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, για το Μουντιάλ του 2026. Ο μεγάλος αρχηγός της Αλμπισελέστε, σημείωσε χατ-τρικ (19′, 84′, 86′) ενώ έδωσε από μία ασίστ στον Λαουτάρο Μαρτίνες (43′) και στον Χουλιάν Αλβαρες (45’+3′).

Επιστρέφοντας πρόσφατα από ένα δίμηνο διάλειμμα λόγω τραυματισμού, ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός σταρ του πλανήτη, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, καθώς παρά το γεγονός ότι πλέον είναι 37 ετών, μετρά 17 γκολ και 15 ασίστ στο MLS με την Ιντερ Μαϊάμι. Το σερί του το συνέχισε και με την Εθνική Αργεντινής. Υστερα από 10 αγωνιστικές (σ.σ. επί συνόλου 18), η πρωταθλήτρια κόσμου εξακολουθεί να προηγείται στην κατάταξη με 22 βαθμούς, ενώ ακολουθεί με 19 η Κολομβία, που συνέτριψε με 4-0 τη Χιλή. Την τρίτη θέση με 16 βαθμούς «μοιράζονται» η Ουρουγουάη, που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ισημερινό και η Βραζιλία, που επικράτησε άνετα του Περού με 4-0.

Ο σπουδαίος αργεντίνος παίκτης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στις στιγμές που οι φίλαθλοι φωνάζουν το όνομά του στα γήπεδα.

«Είναι κάτι μοναδικό και απίστευτο. Κάθε φορά που ακούω τους φιλάθλους να φωνάζουν το όνομά μου, νιώθω συγκίνηση. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να νιώθεις αυτή την αγάπη από τον κόσμο, και δεν το θεωρώ ποτέ δεδομένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μέσι τονίζοντας: «Είναι μεγάλη τιμή να νιώθεις την υποστήριξη των φιλάθλων. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από αυτό για έναν ποδοσφαιριστή. Είναι καταπληκτικό να παίζεις και να νιώθεις την αγάπη των οπαδών της Αργεντινής. Συγκινούμαι όταν ακούω να φωνάζουν το όνομά μου. Ολοι απολαμβάνουμε αυτή τη σύνδεση που έχει η ομάδα με τους οπαδούς και μας αρέσει να παίζουμε στην Αργεντινή. Είναι πραγματικά απόλαυση», τόνισε ο Μέσι και συμπλήρωσε: «Το να είμαι με νεαρούς συμπαίκτες, δεδομένης της ηλικίας μου, με κάνει να νιώθω σαν παιδί ξανά. Πιάνω κάποιες φορές τον εαυτό μου να κάνει ανόητα, παιδικά πράγματα επειδή αισθάνομαι πολύ άνετα. Για όσο έχω αυτό το συναίσθημα και μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω, σχεδιάζω να είμαι εδώ και να απολαμβάνω την παρουσία μου στην εθνική ομάδα».

Ο 37χρονος σούπερ σταρ της Ιντερ Μαϊάμι σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν θα παίξει στο Μουντιάλ του 2026 τόνισε, αφήνοντας ανοικτό το παράθυρο της συμμετοχής:

«Δεν όρισα κάποια ημερομηνία όσον αφορά στο μέλλον μου. Απλά απολαμβάνω όλο αυτό. Τώρα είμαι πιο ευσυγκίνητος από ποτέ και παίρνω όλη την αγάπη από τον κόσμο επειδή ξέρω ότι μπορεί αυτά τα παιχνίδια να είναι τα τελευταία μου».

Χατ-τρικ

Ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας σημείωσε χατ-τρικ και με αυτά τα τρία γκολ ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στις εθνικές ομάδες.

Ο διάσημος άσος άφησε πίσω του τον ποδοσφαιρικό θρύλο του Ιράν, Αλί Νταεΐ, που σταμάτησε στα 109 γκολ, με τον Pulga να μετράει πλέον 112 σε 189 εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έχει στο ενεργητικό του και 57 ασίστ.

Μπροστά από τον Μέσι είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχοντας και οι δύο από δέκα χατ τρικ στην καριέρα τους με το εθνόσημο. Ο πορτογάλος σταρ είναι στην κορυφή έχοντας 132 γκολ σε 216 συμμετοχές του με την Εθνική Πορτογαλίας. Από την άλλη, πέτυχε το 50ο χατ-τρικ της καριέρας του. Είναι επίσης ο δεύτερος με τα περισσότερα σε όλη την ιστορία και είναι επίσης ακριβώς πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 52.

Το πρώτο διεθνές γκολ στην καριέρα του ο Μέσι το είχε σημειώσει πριν από 18 χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου 2006, σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία όπου τότε η Αργεντινή είχε ηττηθεί με 3-2. Παραμένει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής με 34 γκολ, πέντε περισσότερα από τον συμπαίκτη του στην Ιντερ Μαϊάμι, Λουίς Σουάρες.