Βόλτα στην Ισπανία

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης με περίπατο στην έδρα της Σαμπαντέλ, επικρατώντας με 15-8, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League στο πόλο ανδρών. Ουσιαστικά οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσγείωσαν απότομα την ισπανική ομάδα στον σκληρό κόσμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας σαφέστατα πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και βαρύτερο… σκουφάκι.

Μετά το πρώτο νευρικό οκτάλεπτο (3-1 η Σαμπαντέλ) όπου οι παίκτες του Χέρβο Κόλιανιν έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και στη δεύτερη περίοδο δεν δέχτηκε γκολ (4-0) και στην τρίτη (την οποία και πήρε με 6-3) «καθάρισε» το παιχνίδι και έβαλε από νωρίς υποθήκη για την πρωτιά του ομίλου έχοντας ήδη κάνει το 2/2.

Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς (5 γκολ) και ο Γιάννης Φουντούλης (3 γκολ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Ερυθρόλευκων, που είχαν σε καλή βραδιά και τον τερματοφύλακά τους Μάνο Ζερδεβά. Ο Βαλέρα με 3 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

«Παρά το κακό μας ξεκίνημα, βρήκαμε τις λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση και πήραμε τους τρεις βαθμούς και μια πολύ καλή και σημαντική νίκη, απέναντι σε μια ταλαντούχα ομάδα.

Αγώνα με τον αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε με πολλή συγκέντρωση και σκληρή δουλειά» τόνισε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς.

Απόψε για το Eurocup παίζουν: 17.00: Βουλιαγμένη – Πανιώνιος (2ος όμιλος), 19.30: Χόνβεντ – Παναθηναϊκός (4ος), 21.00: Απόλλων – Μπρέσια (1ος).