ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του κόμματος, υπήρξε άλλη μια πρόταση που τέθηκε, από τον Θύμιο Γεωργόπουλο – πρώην διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό ήταν παραπομπή του Κασσελάκη στη Δεοντολογία με το ερώτημα της διαγραφής, βάζοντας στο τραπέζι και το εξώδικο, αλλά και την υπονόμευση του οργάνου με τεχνητές αποχές. Η πρόταση αποσύρθηκε, με δεδομένο πως θα συζητιόταν η μη συμμετοχή του Κασσελάκη, όμως συζητείται εκ νέου μετά την τελευταία συνέντευξή του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συζήτηση για τον ρόλο που θα έχει εντός του κόμματος ο Χάρης Δούκας δεν έχει ακόμα γίνει ουσιαστική με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όμως ο πάγος ανάμεσά τους, σε μια ψυχραμένη εδώ και μήνες σχέση, αναπόφευκτα θα «σπάσει» το Σάββατο: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλαβε τη σχετική πρόσκληση και θα παρευρεθεί στον γάμο του δημάρχου Αθηναίων στη Θήβα. Μερικές φορές, ειδικά στην πολιτική, οι κοινωνικές εκδηλώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να μπουν από την αρχή οι κανόνες ειρηνικής συμβίωσης.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Οι αναφορές του Παύλου Γερουλάνου σε σχετική ανάρτηση για την έλλειψη κυβερνητικής μέριμνας στον Εβρο προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης – με τον (και πασοκογενή) Θανάση Κοντογεώργη να απαντάει σχετικά. Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είναι εκ των διοργανωτών των διαβουλεύσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη. Κακά τα ψέματα, όμως, στη μέση έχουν μπει και οι ψήφοι των κεντρώων, που μάλλον τον κοιτούν με ενδιαφέρον τον βουλευτή Α’ Αθήνας αυτές τις μέρες. «Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της πολιτικής με αυτάρεσκα συνθήματα αλλά χωρίς ουσιαστική εναλλακτική πρόταση – στην οποία έχει εγκλωβιστεί εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του», ανέφερε, ποστάροντας Κοντογεώργη, και ο Ακης Σκέρτσος.

ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ

Ποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη σε ποιον; Σε κοινό πάνελ ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Φίλιππος Σαχινίδης απέδειξαν πως η όποια κουβέντα μεταξύ των δύο χώρων (που όσο περνάει ο καιρός φαίνεται όλο και πιο δύσκολη) θα πρέπει να ξεκινάει με μια συγγνώμη. Οταν ο Σπίρτζης μίλησε για την πιθανότητα συνεργασίας στον προοδευτικό χώρο, ο Σαχινίδης τον ρώτησε αν θα ζητούσε συγγνώμη για όσα έχει πει για την τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. «Ναι, όπως κι εσείς» απάντησε ο Σπίρτζης. «Είμαι προδότης ή όχι, πείτε μου; Είμαι πατριώτης, υπερασπίστηκα τη χώρα μου;» αναρωτήθηκε ο Σαχινίδης – με τον Σπίρτζη να απαντάει «όχι» στο πρώτο και «ναι» στο δεύτερο ερώτημα.

3 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο

της Φώφης Γεννηματά – την ώρα που

το ΠΑΣΟΚ έχει μια ακόμα ευκαιρία

επαναφοράς. Το μνημόσυνο θα γίνει

την Κυριακή, στις 12.30 μ.μ.,

στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.