Χτύπημα του Ισραήλ στην κεντρική Γάζα, πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο Γιαχία Σινουάρ

Ο Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς, στην κεντρική Γάζα μετά από χτύπημα των Ισραηλινών.

Ο Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 και η είδηση του θανάτου του, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εξελίξεις στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

כלי טיס של חיל האוויר תקף לפני זמן קצר, באופן ממוקד ומדויק ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן, שב״כ ופיקוד הדרום, נקודות ריכוז של מחבלים רבים מארגוני הטרור חמאס וגא״פ שפעלו במתחם פיקוד ושליטה שהוקם ברחבה ששימשה בעבר כרחבת בית הספר ״אבו חסן״ בצפון רצועת עזה>> pic.twitter.com/MuTn0bc29g

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 17, 2024

Σύμφωνα με τον IDF, στο πρώην σχολείο Αμπού Χασάν ήταν παρόντες 12 τρομοκράτες, οι οποίοι εμπλέκονταν σε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων. Ο στρατός τόνισε ότι λήφθηκαν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους αμάχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Ο αξιωματούχος, Μετχάτ Αμπάς, δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα».

Πηγή: Πρώτο Θέμα