Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, επιβεβαιώνουν ισραηλινά ΜΜΕ – Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από έλεγχο στη Ράφα (pic)

Ο Σινουάρ φέρεται να χτυπήθηκε από ισραηλινό πλήγμα σε εγκατάσταση στη Ράφα – Είχε αναλάβει τα ηνία της Χαμάς στις 31 Αυγούστου μετά τον θάνατο του Χανίγια

Νεκρός είναι σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση που ακολούθησε τυχαίο έλεγχο και εντοπισμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες τη Ράφα.

Η επιβεβαίωση της είδησης έρχεται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, όπως το Κανάλι 12, τα οποία έχουν σε γνώση τους τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των οπλιτών με τους διοικητές τους λίγο μετά την συμπλοκή.

Ανάμεσα στους νεκρούς που υπάρχουν από την συγκεκριμένη επιχείρηση είναι σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα. Εκτός του ηγέτη της Χαμάς, ένα ακόμη είναι ο αδελφός και διάδοχός του, Μοχάμεντ Σινουάρ.

Οι στρατιώτες του έκαναν επιτόπιο τεστ DNA με τα αποτελέσματα να βγαίνουν περίπου δύο ώρες αργότερα και να επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τον ηγέτη της Χαμάς.

Αυτό, φαίνεται και από την φωτογραφία που έχουν δώσει οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες στις οποίες ενώ έχει βρεθεί η σορός του Σινουάρ, ένας από τους στρατιώτες κρατά ένα μπουκάλι με το οποίο πήρε δείγμα από το γενετικό υλικό του Γιαχία Σινουάρ.
Ο Σινουάρ είχε αναλάβει τα ηνία της Χαμάς στις 31 Αυγούστου όταν ο de facto πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια είχε σκοτωθεί από έκρηξη σε διαμέρισμα στην Τεχεράνη.

Ο Σινουάρ που είχε το ψευδώνυμο από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ο «αρουραίος της Γάζας» και δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τον περσινό Σεπτέμβριο, είχε διαφύγει δεκάδες φορές το θάνατο στη μακρά σχέση συγκρούσεων με το Ισραήλ, στοιχείο που του είχε δώσει «ηρωικές» διαστάσεις στους κόλπους της Χαμάς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα