Προβάρει τα αστέρια

Αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές ήταν εντυπωσιακοί στην επίθεση και επικράτησαν με 3-0 εκτός έδρας της πρωταθλήτριας Ρουμανίας Μπράσοφ, θέλοντας πλέον μόλις δύο σετ την Τρίτη στον επαναληπτικό του «Μελίνα Μερκούρη» για να περάσουν και πάλι στους ομίλους. Η ομάδα του Αντρέα Γκαρντίνι ήταν το φαβορί αλλά το έδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο στο τάραφλεξ του κλειστού «Dumitru Popescu Colibasi» με κορυφαίους τους Πέριν, Ατανασίεβιτς, με 18 πόντους ο καθένας (10 ο Τζούριτς), και δίνοντας μόλις 3 άσους στην αντίπαλό του και ας είχε μόλις 22% άριστη υποδοχή. Ο Τράβιτσα οργάνωσε άψογα την επίθεση, το μπλοκ των πρωταθλητών (9 σε τρία σετ) λειτουργούσε άψογα και έτσι ήρθε το 3-0 με 25-20, 25-19 και 25-20.

«Είμαι χαρούμενος, γιατί πετύχαμε τον στόχο που είχαμε, κερδίσαμε 3-0. Δεν ήταν εύκολο, ήμασταν και κουρασμένοι, διότι προερχόμασταν από το μεγάλο ταξίδι στη Λας Πάλμας. Πήραμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, παραμένουμε συγκεντρωμένοι για τη ρεβάνς στην έδρα μας, πρέπει να κερδίσουμε και εκεί» είπε ο ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού Αντρέα Γκαρντίνι, ενώ ο εκ των κορυφαίων Τζον Γκόρντον Πέριν, πρόσθεσε: «Ελέγξαμε καλά τον αγώνα και δεν τους επιτρέψαμε να ξεπεράσουν τους 20 πόντους σε κανένα σετ».