Ο Γιάννης «άνοιξε» θέμα

Το εγκώμιο που έπλεξε στον Βασίλη Σπανούλη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξή του στο Αthletic δεν προξενεί εντύπωση. Οι δυο τους έχουν χτίσει μια εξαιρετική σχέση από τη μία και μοναδική φορά που έπαιξαν μαζί στην εθνική ομάδα. Στο Ευρωμπάσκετ του 2015, την τελευταία διοργάνωση στην οποία φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο ο Σπανούλης. Το καλοκαίρι η καλή σχέση επαναβεβαιώθηκε μέσα από τη συνεργασία τους ξανά στην Εθνική, όπου αυτή τη φορά ο V-Span ήταν προπονητής και κέρδισε τον Γιάννη και με τον τρόπο που λειτουργεί σε αυτόν τον ρόλο.

Αντίθετα, εντύπωση προκάλεσε μια άλλη αναφορά του Αντετοκούνμπο στην ίδια συνέντευξη σχετικά με το ενδεχόμενο να τον δώσουν οι Μπακς με ανταλλαγή στο τέλος αυτής της σεζόν! «Αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ναι, είναι πιθανό να με δώσουν. Αυτή είναι η δουλειά μας και ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Ανά πάσα στιγμή, αν δεν πετύχεις σε αυτό που κάνεις, φεύγεις», είπε. Και ανακινεί ένα θέμα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε κλείσει πέρυσι με την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2027.

Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιάννης δεσμεύεται με συμβόλαιο αξίας 186 εκατ. δολαρίων. Δεν είναι εύκολο να φύγει και αν ληφθεί τέτοια απόφαση θα σημαίνει ότι οι Μπακς αποφάσισαν ταυτόχρονα να κλείσουν οριστικά τον κύκλο αυτής της ομάδας και να ανοίξουν έναν νέο, χτίζοντας τα πάντα από την αρχή.