Η Ρεάλ νίκησε τον Ναν

Σπάνια στον ομαδικό αθλητισμό ένας κούκος μπορεί να φέρει την άνοιξη και έτσι και χθες το βράδυ στη Μαδρίτη, ο εκπληκτικός – στο δεύτερο ημίχρονο – Κέντρικ Ναν δεν μπορούσε να λυγίσει ολόκληρη Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι, μετά το σοκ του τελικού στο Βερολίνο, πήραν μια άτυπη ρεβάνς χθες επικρατώντας του Παναθηναϊκού 90-86 πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκόρ αλλά σαφέστατα η ήττα τους τον περασμένο Μάιο ήταν αυτή που τους πλήγωσε περισσότερο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης «πέταξαν» χθες δύο δεκάλεπτα, ήταν κάκιστοι στην άμυνα στο πρώτο (δέχτηκαν 28 πόντους) και τρίτο (άλλους 27), εκεί όπου έχασαν και όλα τα ριμπάουντ και στη συνέχεια κυνηγούσαν χίμαιρες από το -17. Ενώ είχαν και 9/16 βολές μεταξύ άλλων.

Ο Ναν (23 π., 5 ασίστ) μπορεί να άργησε να πάρει μπροστά, αλλά στη συνέχεια ήταν αδύνατον να τον σταματήσει η άμυνα των Μαδριλένων. Κρατούσε για όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο μόνος του τον Παναθηναϊκό επιθετικά, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει και πάλι να σκοράρουν από μακριά όπως στην πρώτη περίοδο όπου είχαν 4/6 δίποντα και 6/10 τρίποντα!

Οι Πράσινοι επέστρεψαν μέχρι το ημίχρονο με όπλο την άμυνα και με Παπαπέτρου (12 π.) και Χουάντσο (16 π. με ρεκόρ πόντων με Παναθηναϊκό) να δίνουν εκεί σημαντικές λύσεις, και στη συνέχεια με τον Ναν έφτασαν σε απόσταση βολής (47-45 στο 22′)  αλλά εκεί σαν να έμειναν από δυνάμεις, ξέχασαν και πάλι την άμυνα. Η Ρεάλ με 19-5 σερί πήγε στο 66-49 στο 27′ και μετά γνώριζε πώς να διαχειριστεί τον αγώνα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φακούντο Καμπάσο (19 π., 3/6 τρ., 6 ασίστ) που έλαμψε στην επιστροφή του μετά την τιμωρία και με Αλμπάδε (13 π.) και Μούσα (15 π.) να κάνουν μεγάλη ζημιά την ώρα που ο Ταβάρες (8 π., 5 ριμπ.) φύλαγε τα νώτα της ομάδας.

Σε άλλα χθεσινοβραδινά παιχνίδια: Αλμπα Βερολίνου-Φενέρμπαχτσε 71-78, Μακάμπι-Παρτίζαν 79-91.