Ο Σινουάρ ήταν εμπόδιο στην κατάπαυση πυρός λέει ο Μπορέλ – Για «σημείο καμπής» κάνει λόγο ο Μακρόν

Ο Σινουάρ ήταν εμπόδιο στην κατάπαυση πυρός λέει ο Μπορέλ – Για «σημείο καμπής» κάνει λόγο ο Μακρόν – Θεωρείται ως ευκαιρία για απελευθέρωσει τον ομήρο και για να κηρυχθεί το τέλος του πολέμου

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ στεκόταν «εμπόδιο στην κατεπείγουσα κατάπαυση του πυρός και στην άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων», ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), σχολιάζοντας την εξόντωση του επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Νετανιάχου: Ο θάνατος Σινουάρ σηματοδοτεί «αρχή του τέλους» πολέμου στη Γάζα
Οι τελευταίες στιγμές του Σινουάρ: «Έτσι τον σκοτώσαμε» λένε πηγές των IDF (pics-video)

«Ο Γιαχία Σινουάρ ήταν ένας τρομοκράτης, καταχωρισμένος στη λίστα της ΕΕ, υπεύθυνος για την αποτρόπαια επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» του 2023 στο Ισραήλ, υπογράμμισε ο Μπορέλ.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι «σημείο καμπής» και «ευκαιρία» που πρέπει να αξιοποιηθεί για «να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτή η μέρα είναι σημείο καμπής, πέραν από μια στρατιωτική επιτυχία για το Ισραήλ. Αυτή η ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι (της Χαμάς) και να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος», υπογράμμισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).