Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Ισχυρούς βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, καθώς η θερμοκρασία πέφτει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα τα ξημερώματα ήταν έντονη η ψύχρα σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ έως το απόγευμα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22°C. Το Σαββατοκύριακο, όμως, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και άλλο και το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δίνει τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε έξι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

Σε σημερινή ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για «βοριάδες και ψύχρα τη νύχτα και το πρωί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τις βροχές να είναι γενικά λίγες».

Εξαίρεση, προσθέτει, θα είναι τα πιο δυτικά τμήματα όπου ίσως δούμε εντονότερα φαινόμενα.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, προειδοποιώντας για βοριάδες 8 μποφόρ τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία.

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.