Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η ιστοσελίδα της Hermes Airports (pic)

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η ιστοσελίδα της Hermes Airports – Δεν επηρεάζεται η λειτουργία των αεροδρομίων

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε η ιστοσελίδα της Hermes Airports, με τους αρμόδιους να ξεκαθαρίζουν πως δεν έχει επηρεαστεί η λειτουργία των αεροδρομίων.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Πιερής Παναγιώτου, ανέφερε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς η ιστοσελίδα δε συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο με το σύστημα του αεροδρομίου. Μάλιστα, σημείωσε, ότι η επίθεση έγινε έγκαιρα αντιληπτή και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Ερωτηθείς γιατί η ιστοσελίδα αυτή τη στιγμή δεν είναι σε λειτουργία ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε και επανήλθε για λίγο.

Πάντως το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας βρίσκεται σε εγρήγορση για αντιμετώπισε οποιουδήποτε προβλήματος.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε αναφερθεί σε χθεσινό ρεπορτάζ της Cyprus Times, η πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας Odyssey σε συνεργασία με το δίκτυο IthacaLabs έκανε αναφορά για επικείμενες κυβερνοεπίθεσεις σε κρίσιμες υποδομές της Κύπρου

Η Cyprus Times είχε επικοινωνήσει με πηγή του αρμόδιου Υφυπουργείου Καινοτομίας, που ανέφερε ότι το δημοσίευμα είναι εις γνώση τους και πως η κατάσταση παρακολουθείται με ψυχραιμία από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε εγρήγορση» όπως μας αναφέρθηκε.