Το format, το all star game και οι πιο ακριβοπληρωμένοι

Κάθε ομάδα στη φετινή σεζόν θα παίξει 82 αγώνες κανονικής περιόδου, μερικοί από τους οποίους θα καθοριστούν με βάση το In-Season Tournament. Στο μεσοδιάστημα, από τις 12 Νοεμβρίου ως και τις 17 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για το NBA Cup.

Στις 15-18 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες play-in. Επίσης στον Απρίλιο και πιθανώς ως τον Ιούνιο θα διεξαχθούν τα playoffs, ενώ στις 5 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη των τελικών.

Το All-Star Game θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο «Chase Center» του Σαν Φρανσίσκο.

Οι αμερικανοί παίκτες, και μάλιστα με την παλιά φρουρά (Λεμπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ) να βγαίνει μπροστά, οδήγησαν τις ΗΠΑ σε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά δύσκολα θα μπορέσουν και εφέτος να βγάλουν MVP του πρωταθλήματος γηγενή και, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια (με εξαίρεση τον Τζόελ Εμπιντ το 2022-23), πιθανότατα θα είναι και πάλι Ευρωπαίος.

Οσον αφορά τις αποδοχές, ο Στέφ Κάρι είναι και πάλι ο πιο ακριβοπληρωμένος άσος του ΝΒΑ (όσον αφορά βέβαια καθαρά το συμβόλαιό του από την ομάδα του, διότι εάν προστεθούν και τα χρήματα από τις προσωπικές χορηγίες των παικτών η λίστα θα έχει ανακατατάξεις). Ο άσος των Γκόλντεν Στέιτ έχει συμβόλαιο 55.716.216 δολαρίων.