Αμαλιάδα: «Ήταν ένα υγιέστατο παιδί – Στο παιδί μου μπήκε χέρι για να πεθάνει» – Τι λέει ο πατέρας του νεκρού βρέφους

Συντετριμμένος ο πατέρας του μόλις 15 μηνών βρέφους που πέθανε ξαφνικά στην Αμαλιάδα, τονίζει ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και αφήνει αιχμές για την γυναίκα του και τη φίλη της Ειρήνη για τον χαμό του παιδιού, μιλώντας στο Φως στο Τούνελ που ερευνά την υπόθεση.

«Εγώ καταρχάς με την σύζυγό μου είμαστε χωρισμένοι εδώ και περίπου δύο χρόνια. Έχω δύο παιδιά μαζί της, το αγοράκι που μου έφυγε από τη ζωή και ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων. Τα παιδιά τα κρατούσε εκείνη, γιατί εγώ ασχολούμαι με αγροτικές δουλειές. Με παίρνουν τηλέφωνο ένα πρωί και μου λένε πως το παιδί είναι στο νοσοκομείο και πως δεν είναι καλά. Δεν μου είπαν ότι έφυγε από τη ζωή» περιγράφει.

«Μόλις πήγα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, είδα την αστυνομία. Γινόταν ένας πανικός και κλαίγανε… Το κατάλαβα». Συνεχίζοντας περιγράφει τη στιγμή που πήγε «ένας αστυνομικός και με χτύπησε στην πλάτη για να με συλλυπηθεί. Και τους λέω, “το δικό μου το παιδί; Το δικό μου το παιδί που μέχρι χθες μίλαγα μαζί του;».

«Ξαφνικά μου λέτε ότι είναι πεθαμένο; Από τι; Πώς; Πώς έγινε αυτό το πράγμα; Δεν μπορεί ένα γερό παιδί έτσι στα καλά καθούμενα να φύγει”», ανέφερε ο πατέρας συναισθηματικά φορτισμένος.

Δεν έριξε φως η ιατροδικαστική έκθεση

«Βγήκαν τα αποτελέσματα από την κυρία Τσιόλα, αιτία αγνώστου. Εμένα δε μου λέει κάτι αυτό. Διότι ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Δεν είχε κανένα πρόβλημα ούτε με την καρδούλα του, ούτε τίποτα».

«Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια»

Εξαγριωμένος με τα όσα έχουν συμβεί, θεωρεί πως υπάρχει ομίχλη γύρω από το χαμό τόσο του δικού του παιδιού, όσο και των δύο παιδιών της φίλης της πρώην συζύγου του. «Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια. Πώς έφυγαν και αυτά τα παιδάκια έτσι; Όταν τη ρώτησα για το τι έγινε, μου είπε πως το προηγούμενο βράδυ είχε βγει για ένα ραντεβού και είχε αφήσει το παιδί με αυτή την κοπέλα. Ξαφνικά την κάλεσε στο κινητό και της είπε “Πόπη έλα γιατί το παιδί δεν είναι καλά”».

«Όταν τη ρώτησα τι έγινε, μου είπε πως το παιδί δεν είχε κάποιο πρόβλημα, απλώς βαριανάσαινε. Το επόμενο πρωί σηκώθηκε κανονικά, του έφτιαξε γάλα, έπαιξαν και ξαφνικά όσο η ίδια ήταν στην τουαλέτα, άκουσε απ’ έξω τη φίλη της να φωνάζει πως το παιδί κάτι έπαθε. Και το παιδί τελείωσε… Με λίγα λόγια στο νοσοκομείο μου το πήγανε πεθαμένο. Πεθαμένο και μελανιασμένο. Δίνανε μάχη οι γιατροί της Αμαλιάδας και τι δεν του λέγανε μέσα του παιδιού, “Άγγελε μου γιατί μας άφησες” και κάτι τέτοια» συμπλήρωσε ο πατέρας.

Δηλαδή πιο πολύ πονέσανε οι γιατροί. Πέσανε όλοι πάνω του, αλλά δυστυχώς το πήγανε με μηδέν σφυγμό. Εμένα η πρώην σύζυγός μου, μου είπε πως το πήγανε ζωντανό και έριξε τις ευθύνες στους γιατρούς. Ότι και καλά οι γιατροί κάνανε κάποια απροσεξία. Σοβαρολογούμε τώρα; Στα χέρια της ίδιας γυναίκας χάθηκε και το δικό μου το παιδί» είπε με πόνο.

«Δεν ισχύει αυτό που σας είπε η φίλη…» ανέφερε ο πατέρας

Απάντησε και στους ισχυρισμούς της φίλης της πρώην συζύγου του, πως εκείνος είχε το παιδί για κάποιες ημέρες, μέχρι και την προηγούμενη του τραγικού συμβάντος.

«Εγώ το παιδί το είχα πάρει μόνο για ένα βράδυ κάπου Ιούνιο, Ιούλιο, σχεδόν δύο μήνες πριν. Δεν ισχύει αυτό που σας είπε η φίλη, ότι το πήρα μία μέρα νωρίτερα. Αυτά είναι ψέματα. Το είπα και το ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να βρω Δικαιοσύνη. Ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Είμαι 99% σίγουρος ότι είναι πειραγμένο από κάποιο χέρι. Θα κινηθώ νομικά εάν το παιδί έχει φύγει είτε από χέρι είτε από αμέλεια», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένος.