ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Άγκυρα

Σεισμός στην Τουρκία –  Δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Άγκυρα – «Δεν υπάρχει αρνητική κατάσταση αυτή τη στιγμή», λέει ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι, στην Άγκυρα, στην Τουρκία.

 Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία – Κοντά στη Σεβάστεια το επίκεντρο της δόνησης
Λέκκας: Δεν υπάρχει επιστήμονας που να μην θεωρεί ότι στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος σεισμός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Προεδρίας για τη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), η δόνηση καταγράφηκε στις 14:41 με επίκεντρο την περιοχή Dulkadiroğlu.

🔗 #Kahramanmaraş’ta, merkez üssü Dulkadiroğlu olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntı, AFAD’ın verilerine göre saat 14.41’de kaydedildi. #Deprem anı kameralarla görüntülendi.pic.twitter.com/xysLFulhde

— RECORD HABER (@recordhaber) October 19, 2024

Η δόνηση προσδιορίστηκε σε βάθος 10,53 χιλιομέτρων, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι η AFAD και τα σχετικά ιδρύματα ξεκίνησαν αμέσως επιτόπιες σαρώσεις.

Αναφέροντας ότι οι εργασίες συνεχίζονται, ο Γερλίκαγια δήλωσε τα εξής: «Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Dulkadiroğlu του Kahramanmaraş. Η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας ξεκίνησαν αμέσως επιτόπιες σαρώσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να είνα καλά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές».

 

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde 4️⃣.4️⃣ büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına hemen başladı.

An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun… pic.twitter.com/9CJcW2BPJ8

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 19, 2024