«Καλό παράδεισο» Σιάννα Παναγιωτοπούλου

Φτωχότερη είναι από την περασμένη εβδομάδα η επιστημονική κοινότητα της Βικτώριας.

Η αναγγελία του θανάτου της πολυαγαπημένης μας Σιάννας (Sianna Panagiotopoulos), θυγατέρας της συναδέλφου και φίλης μας επί πολλών ετών Ματίνας Παναγιωτοπούλου, ακούστηκε ως κεραυνός εν αιθρία. Πάγωσαν οι καρδιές και δάκρυσαν τα μάτια μας, ενώ άφωνοι ψελλίζαμε ένα βουβό γιατί.

Η Σιάννα, γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Από τα Γυμνασιακά της χρόνια διακρινόταν για την επιμέλεια και τον αδαμάντινο χαρακτήρα της. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Μελβούρνης, με άπταιστα Ελληνικά, έδωσε την μεγαλύτερη χαρά στους γονείς της όταν έλαβε και το ανώτατο πτυχίο, δόκτορά, στις Επιστήμες.

Από τότε η καταξιωμένη πλέον επιστήμονας, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Manager Office of Research, του Austin Health.

Με αυτή την ιδιότητα, είχε την ευκαιρία να ταξιδεύει σε πολλές χώρες και να λαμβάνει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια με αντικείμενο τα φάρμακα. Άλλωστε η Φαρμακολογία, ήταν ο κλάδος των σπουδών της.

Πονόψυχη και άκρως καταδεκτική, όταν γνώριζε ότι κάποιος από το οικογενειακό της περιβάλλον ή φίλος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, άφηνε το γραφείο της και περνούσε από τις διάφορες πτέρυγες, για να πει δυο λόγια παρηγοριάς και να δώσει μέσα από το γελαστό της πρόσωπο το φως της ελπίδα, ότι αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

Μόνο που για σένα Σιάννα, δεν υπάρχει αύριο. Έφυγες τόσο ήσυχα, όσο ήσυχα ήταν και τα μονοπάτια της ζωής σου.

Η Σιάννα μας, είχε έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλανθρωπίας. Ήταν μέλος Επιτροπών πολλών Ιδρυμάτων, λάμβανε μέρος σε συνεδριάσεις και σε εκστρατείες για την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών. Πάντα αθόρυβα και πάντα δημιουργικά.

Ήταν επίσης και πολύ καλή οικοδέσποινα. Όλοι μιλάνε για τις δεξιότητές της στην κουζίνα και τις ποικιλίες των φαγητών και των γλυκών που ετοίμαζε για τους καλεσμένους της.

Ο κήπος, ήταν η μεγάλη αγάπη της. Οι τριανταφυλλιές και οι γαρδένιες είχαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

Αλήθεια, τί άσχημα παιγνίδια παίζει η ζωή. Η Σιάννα, μόλις είχε πραγματοποιήσει δεκαπενθήμερο ταξίδι στην Κύπρο. Πέρασε μάλιστα και στην κατεχόμενη γη, εικόνες που τις άφησαν δυσάρεστες αναμνήσεις, με τελευταίο ολιγοήμερο σταθμό, την γενέτειρα των γονέων της, το Ναύπλιο. Λες και ήθελε να το δει και να το αποχαιρετήσει για τελευταία φορά.

Στα σχέδια της, επόμενο ταξίδι ήταν η Αμερική. Δυστυχώς την πρόδωσε η καρδιά της.

Όμως Σιάννα, το λαμπερό διαμάντι της Ματίνας μας, εκεί που πας, κουβαλάς ένα τεράστιο πλούτο από επίγειες εικόνες από τα πρόσωπα που έζησες και από τις χώρες που περπάτησες και αγάπησες.

Άφησε ελεύθερο το γλυκό σου χαμόγελο και ξεκουράσου στους ανθισμένους κήπους του ουρανού.

Καλό παράδεισο! Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Στην μανούλα σου, στα αδέλφια σου Παναγιώτη και Τζένη και στα ανίψια σου, Ιωήλ, Μάξιμος και Ζαχαρία και στα μικρά Λεωνίδα, Γαβριέλλα και Adeline, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Βαθιά συγκινημένοι

Η διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας μας.

*Πληροφορίες για την ημέρα και ώρα της κηδείας παρακαλείστε να διαβάσετε στις επόμενες εκδόσεις της εφημερίδας μας

The post «Καλό παράδεισο» Σιάννα Παναγιωτοπούλου appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.