Νέοι τίτλοι απονεμήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο Γ’

Νέοι τίτλοι απονεμήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Αυστραλία, την πρώτη του ως βασιλεύων.

Η γενική κυβερνήτρια και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Sam Mostyn, απένειμε στον βασιλιά στους τιμητικούς βαθμούς (honorary ranks) του Ναυάρχου του Στόλου του Βασιλικού Ναυτικού (Admiral of the Fleet of the Royal Australian Navy), του Στρατάρχη (Field Marshal of the Australian Army) και του Πτέραρχου (Marshal of the Royal Australian Air Force).

«Οι Αυστραλοί μοιράζονται την υπερηφάνεια της Αυτού Μεγαλειότητας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους ναύτες, τους στρατιώτες και τους αεροπόρους μας και τους αγαπημένους τους που τους υποστηρίζουν», δήλωσε η κα Mostyn.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, Ναύαρχος David Johnston, επισήμανε ότι οι τίτλοι αυτοί «αντανακλούν» την πολύτιμη σχέση της Αυστραλίας με το Στέμμα.

«Ο βασιλεύων αποτελεί παράδειγμα υπηρεσίας και οι τίτλοι της αυτού μεγαλειότητας συμβολίζουν τη μακροχρόνια αφοσίωση και τη σχέση της βασιλικής οικογένειας με το Έθνος».

What a backdrop!

After a rest day at the beautiful Admiralty House, today Their Majesties will begin their first day of official engagements in Australia. pic.twitter.com/bC8LKEbtWT

— The Royal Family (@RoyalFamily) October 19, 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η βασίλισσα Καμίλα, αφίχθησαν στην Αυστραλία το βράδυ της Παρασκευής. Υπό βροχή τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, μεταξύ άλλων, η γενική κυβερνήτης, ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Anthony Albanese και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Chris Minns.

Μία ανθοδέσμη έδωσε στη βασίλισσα ο 12χρονος Ky, ο οποίος ζει με μια σοβαρή διαταραχή στο αίμα του και ζήτησε να συναντήσει το βασιλικό ζεύγος μέσω του Ιδρύματος Make-a-Wish, και την αδελφή του Charlotte.

Ο κ. Albanese δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύντροφός του, Jodie Haydon είχαν την ευκαιρία να «πιουν ένα ποτό και να συζητήσουν σε ανεπίσημη βάση» με το βασιλικό ζεύγος στο Admiralty House.

⁰It was a pleasure to meet Prime Minister Anthony Albanese (@AlboMP) and Ms Haydon, upon arrival in Sydney. pic.twitter.com/KOKjqiEplm

— The Royal Family (@RoyalFamily) October 18, 2024

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι κάποιος που τρέφει αγάπη για την Αυστραλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

«Μίλησε για την εποχή που ήταν εδώ στο σχολείο του στη Βικτώρια και για τις τακτικές επισκέψεις του εδώ».

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μονάρχη τα τελευταία 13 χρόνια και την πρώτη ενός βασιλιά, η οποία έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα για το αν η Αυστραλία θα πρέπει να είναι Βασιλεία ή Δημοκρατία, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τους πολίτες διχασμένους.

Το ταξίδι στην Αυστραλία θα είναι περιορισμένο σε διάρκεια, με πενθήμερο πρόγραμμα, δεδομένου ότι ο βασιλιάς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε.

Το βασιλικό ζεύγος θα παραστεί σε επίσημες εκδηλώσεις στο Σίδνεϊ και την Καμπέρα, ενώ την Τετάρτη θα ταξιδέψει στη Σαμόα για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

In 1966, when he was seventeen, The King spent two terms at Timbertop in the mountains of south-eastern Australia.

The co-educational campus of Geelong Grammar School is located near Mansfield in Victoria, and combines normal schooling with outdoor activities, such as hiking,… pic.twitter.com/6jjLzylZbi

— The Royal Family (@RoyalFamily) October 19, 2024

Αύριο, Δευτέρα, ο Κάρολος Γ’ και η Καμίλα είναι προγραμματισμένο να μεταβούν στην Καμπέρα όπου θα επισκεφθούν το Australian War Memorial και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Ακόμα, ο κ. Albanese θα υποδεχθεί το βασιλικό ζεύγος για μια δεξίωση.

Η εν λόγω δεξίωση έγινε «πρωτοσέλιδο» κατά την περασμένη εβδομάδα αφού και οι έξι πρωθυπουργοί των Πολιτειών της χώρας δήλωσαν ότι δε θα μπορέσουν να παραστούν λόγω πιο επειγουσών υποχρεώσεων.

Επιστρέφοντας στο Σίδνεϊ, ο βασιλιάς και η βασίλισσα, αναμένεται να συμμετάσχουν σε επιθεώρηση του Στόλου πριν την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενόψει της οποίας απονεμήθηκαν στον Κάρολο Γ’ οι τιμητικοί τίτλοι.

Ο κ. Minns προσκάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών», στην Όπερα του Σίδνεϊ την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Σήμερα, το βασιλικό ζεύγος είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε εκκλησιαστική λειτουργία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Θωμά (St Thomas’ Anglican Church) στο Βόρειο Σίδνεϊ.

70 years ago, in 1954, Queen Elizabeth II became the first reigning British Sovereign to visit Australia.
 
Tomorrow, The King will arrive for his own first visit as Sovereign, accompanied by Queen Camilla.
 
During the visit, The King will follow in his mother’s footsteps -… pic.twitter.com/cbXPtjAlKp

— The Royal Family (@RoyalFamily) October 17, 2024

The post Νέοι τίτλοι απονεμήθηκαν στον βασιλιά Κάρολο Γ’ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.