Ασταμάτητος ο Παναιτωλικός 2-0 τον Ατρόμητο

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από το Περιστέρι, καταβάλλοντας με 2-0 την αντίσταση του Ατρόμητου, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε στο τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» με το αυτογκόλ του Δημήτρη Σταυρόπουλου (14′) και το εξαιρετικό σουτ του Γιάννη Μπουζούκη (37′), ενώ είχε και δοκάρι στο φινάλε με τον Γιώργο Λιάβα (89′).

Απογοήτευσε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολύ καλά -για μια ακόμη φορά- οργανωμένη άμυνα του συλλόγου από το Αγρίνιο.

 

Έμειναν στο «μηδέν» Λαμία και Αστέρας Τρίπολης

Σε ένα ματς στο οποίο κανείς δεν ήθελε να χάσει, Λαμία και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα (0-0) στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, με τον Λεωνίδα Βόκολο να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στην επιστροφή του στον πάγκο των γηπεδούχων και τον Σάββα Παντελίδη να μη χάνει στη δεύτερη πρεμιέρα του σε αυτόν των Αρκάδων.

Δείγμα της ποιότητας του αγώνα, το γεγονός πως πιο σημαντική στιγμή ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Λεό Αντράντε κεντρικού αμυντικού της Λαμίας, ο οποίος χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα δευτέρου ή και τρίτου βαθμού στον δεξιό του αστράγαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μετά το πρώτο, αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η κεφαλιά του Σαλιού Γκούιντο στο 10′ μέσα από τη μικρή περιοχή δε βρήκε στόχο ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα αυτή του Φεντερίκο Μακέντα, έπειτα από το κόρνερ του Χουλιάν Μπαρτόλο, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ιβάν Κόστιτς.

Σπουδαία νίκη του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό, 1-0 τον Βόλο

Επειτα από ένα συγκλονιστικό -ειδικά στα τελευταία λεπτά- παιχνίδι, ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 1-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Ο Χεφτέ Μπετανκόρ στο 63′ σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και, ειδικά τα «λιοντάρια» του Χουάν Φεράντο, να σπαταλούν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10λεπτο κι ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Μοχάμεντ Σαλίμ Φαρές σούταρε δυνατά με το αριστερό από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Ντάνιελ Κόβατς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ στο δεξί του «παραθυράκι». Στη συνέχεια ανέλαβε δράση, στην απέναντι εστία, ο Λούκα Γκουγκεσασβίλι. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού «έβγαλε» με εντυπωσιακό τρόπο το δεξί βολέ του Μαξιμιλιάνο Κόμπα (18′) και μπλόκαρε το δεξί, αδύναμο σουτ του Όμρι Άλτμαν (21′).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League έχουν ως εξής:

Βόλος ΝΠΣ-Πανσερραϊκός 0-1

(63΄ Μπετανκόρ)

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-2

(14΄ αυτ. Σταυρόπουλος, 37΄ Μπουζούκης)

Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ολυμπιακός–Λεβαδειακός 20/10 (16:00)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 20/10 (18:00)

Άρης–Athens Kallithea FC 20/10 (20:00)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 20/10 (20:30)

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 16

2. Παναιτωλικός 14 -8αγ.

. Άρης 14

. Ολυμπιακός 14

. ΑΕΚ 14

. ΟΦΗ 11

7. Αστέρας Τρίπολης 10 -8αγ.

. Παναθηναϊκός 9

9. Ατρόμητος 8 -8αγ.

10. Πανσερραϊκός 7 -8αγ.

. Βόλος 7 -8αγ.

12. Λαμία 6 -8αγ.

13. Athens Kallithea 5

14. Λεβαδειακός 4

Ο πίνακας των σκόρερ     

6 ΓΚΟΛ: Μορόν (ΑΡΗΣ)

5 ΓΚΟΛ: Μπετανκόρ (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ)

4 ΓΚΟΛ: Ελ Κααμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σβαμπ (ΠΑΟΚ)

3 ΓΚΟΛ: Μεντιέτα (ΒΟΛΟΣ), Τζούριτσιτς (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Πιερό, Κοϊτά (ΑΕΚ), Μανού Γκαρθία (ΑΡΗΣ), Κρέσπι, Μπαρτόλο, Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ουάρντα, Καρλίτος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τζιάνι (ATHENS KALLITHEA), Κόστα (ΒΟΛΟΣ), Φουρτάδο (ΛΑΜΙΑ), Ρόντινεϊ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Λαμπρόπουλος, Γιουνγκ, Φούντας (ΟΦΗ), Λομόνακο, Μπουζούκης (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Τετέ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Σαλαζάρ, Φαρές (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Καμαρά (ΠΑΟΚ)

1 ΓΚΟΛ: Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Πήλιος, Τσούμπερ, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (ΑΕΚ), Μπρόρσον, Σιφουέντες (ΑΡΗΣ), Μακέντα, Γιαμπλόνσκι (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) Ουλντρίκις, Μουτίνιο, Βαλμπουενά (ATHENS KALLITHEA), Καλοσκάμης, Μανσούρ, Μπακού, Φαν Βέερτ, Γιουμπιτάνα (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γκλάβτσιτς (ΒΟΛΟΣ), Ραντόνια, Ρινγκ, Ενρίκες, Βλαχομήτρος (ΛΑΜΙΑ), Μπάλτζι, Ρόμο (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Μασούρας, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Μαρτίνς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπαΐνοβιτς, Γκονθάλεθ, Σενγκέλια, Σαλσίδο, Μπρεσάν, Νους (ΟΦΗ), Στάγιτς, Ντίας, Μιγκέλ Λουίς (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σπόραρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Δεληγιαννίδης (ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ), Ζίβκοβιτς, Oζντόεφ, Σάστρε, Τισουντάλι, Μουργκ, Τάισον, Τσάλοφ (ΠΑΟΚ)

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Αλάγκμπε (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Σταυρόπουλος, Χουτεσιώτης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τσοκάι (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Χριστόπουλος (ΟΦΗ)

The post Ασταμάτητος ο Παναιτωλικός 2-0 τον Ατρόμητο appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.