Σχέδιο «μεταμόρφωσης» της Μελβούρνης

Δεκάδες προάστια της Μελβούρνης πρόκειται να μεταμορφωθούν σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης Allan, το οποίο προβλέπει την ταχεία κατασκευή εκατοντάδων χιλιάδων νέων κατοικιών, κυρίως προς τα πάνω.

Πολυώροφα κτήρια προβλέπεται να… αναδυθούν ιδίως σε ορισμένες από τις πιο φτηνές και ακριβές περιοχές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης, μεταξύ των οποίων το Toorak, το Armadale, το Brighton και το Sandringham, ώστε να δοθεί μία «ανάσα» στη στεγαστική κρίση.

Ωστόσο, αναμένεται νέα σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση, τοπικές Αρχές και κατοίκους, καθώς η κυβέρνηση θέλει να πάρει τον πολεοδομικό έλεγχο.

Έντονη κριτική έχει ασκηθεί ήδη για τα 10 πρώτα «κέντρα δραστηριότητας» (activity centres) που εντάσσονται στο πλάνο της κυβέρνησης, τα οποία αποκάλυψε η εφημερίδα The Age τον Αύγουστο: Broadmeadows, Camberwell Junction, Chadstone, Epping, Frankston, Moorabbin, Niddrie, North Essendon, Preston και Ringwood.

Τα Δημοτικά Συμβούλια, επί του παρόντος, βρίσκονται σε υπηρεσιακή λειτουργία (caretaker mode) λόγω των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα 50 «train and tram zone activity centres», με αναθεωρημένους πολεοδομικούς κανόνες, τα οποία θα φέρουν πιο κοντά την ανάπτυξη… προς τα πάνω μέχρι το 2026, βρίσκονται κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.

Οι πρώτες 25 νέες περιοχές συγκεντρώνονται εντός του ανατολικού και νοτιοανατολικού μεσαίου δακτυλίου της Μελβούρνης, περιοχές με μερικές από τις υψηλότερες τιμές ακινήτων στην πόλη, επισήμανε η The Age, λίγο πριν η κα Allan προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις χθες.

Επτά «κέντρα» που συνδέονται με το Metro Tunnel: Oi σταθμοί Carnegie, Hughesdale, Murrumbeena, Oakleigh, Middle Footscray, West Footscray και Tottenham.

Έξι «κέντρα» κατά μήκος της γραμμής Belgrave/Lilydale: Hawthorn, Glenferrie, Auburn, Blackburn, Nunawading και Mitcham.

Στη γραμμή Frankston, τέσσερα «κέντρα» στους σταθμούς Toorak, Hawksburn, Armadale και Malvern.

Στη γραμμή Sandringham Line, τέσσερα «κέντρα» στους σταθμούς North Brighton, Middle Brighton, Hampton και Sandringham.

Στη γραμμή Glen Waverley, τα «κέντρα» βρίσκονται στους σταθμούς Tooronga, Darling, καθώς και σε ένα «συνδυασμένο κέντρο» που καλύπτει τους σταθμούς Gardiner και Glen Iris.

Ένα «κέντρο», το Toorak Village κατά μήκος της διαδρομής 58 του τραμ.

Οι «ζώνες» αυτές, κατά την κυβέρνηση, είναι «ώριμες για ανάπτυξη» επειδή εξυπηρετούνται από πολυσύχναστες σιδηροδρομικές γραμμές που έχουν επωφεληθεί από την κατάργηση των ισόπεδων διαβάσεων και θα απελευθερωθούν ακόμη περισσότερο όταν λειτουργήσει το Metro Tunnel το 2025.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη πρόταση, η διαδικασία σχεδιασμού για πολυώροφες κατοικίες θα επιταχυνθεί από έως και πέντε χρόνια σε μόλις δώδεκα μήνες.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να ζητήσει τη γνώμη των δημοτικών συμβουλίων και των κατοίκων σχετικά με τα όρια ύψους για τα 50 νέα «κέντρα», καθώς και για τις περιοχές που απέχουν έως και 800 μέτρα από τους κόμβους τοπικών μεταφορών.

Οι τοποθεσίες για τα υπόλοιπα 25 κέντρα δραστηριοτήτων θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

«Η οικοδόμηση περισσότερων κατοικιών γύρω από 50 σιδηροδρομικούς σταθμούς … σημαίνει ότι οι νέοι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να νοικιάσουν ή να αγοράσουν ένα σπίτι που συνδέεται άμεσα με τις δημόσιες συγκοινωνίες», επισήμανε σχετικά η κα Allan.

«Ξέρω ότι δε θα διορθώσει τα πάντα, αλλά θα προσφέρει περισσότερα σπίτια και νέα ζωή στα εσωτερικά προάστια που είναι γεμάτα θέσεις εργασίας, μεταφορές και υπηρεσίες – όπου οι νέοι αγοραστές και ενοικιαστές είναι σήμερα αποκλεισμένοι».

«Δεν πρόκειται για αλλαγές εν μία νυκτί – πρόκειται για σταδιακές αλλαγές που προετοιμάζουν τη Βικτώρια για την επόμενη γενιά, ώστε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και καλύτερες κοινότητες για όλους», επισήμανε από την πλευρά της, η υπουργός Χωροταξίας, Sonya Kilkenny.

«Πολλές από αυτές τις κοινότητες δεν είχαν ποτέ πριν ένα επίσημο σχέδιο για το μέλλον τους, και αυτή η διαδικασία θα ενισχύσει αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτά τα προάστια, ενώ θα προσφέρει περισσότερες κατοικίες κοντά σε συγκοινωνίες, καταστήματα, σχολεία, υπηρεσίες και πάρκα».

 

The post Σχέδιο «μεταμόρφωσης» της Μελβούρνης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.