Η Βικτώρια πρέπει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία

Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και με άλλες κινητοποιήσεις και επαφές-σε όλα τα επίπεδα- Τούρκοι της Μελβούρνης ασκούν πιέσεις στην πολιτειακή Εργατική κυβέρνηση αλλά και στο Φιλελεύθερο κόμμα να καταψηφίσουν πρόταση για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως «λεγόμενη γενοκτονία».

Την πρόταση αναμένεται να καταθέσει η αρχηγός των Πράσινων στην Βικτώρια (Victorian Greens), Samantha Ratnam.

Σε ανάρτησή τους στο Instagram Τούρκοι της Μελβούρνης κάνουν λόγο για «μίσος κατά των Τούρκων και των Μουσουλμάνων» και αποδίδουν στην Samantha Ratnam «πολιτικό οπορτσουνισμό» ενώ την κατηγορούν για «διαστρέβλωση της ιστορίας».

Σημειώνουν πως Τούρκοι ιστορικοί έχουν τονίσει εμφατικά πως στα γεγονότα του 1915 εκατομμύρια άνθρωποι υπέστησαν δεινά λόγω του πολέμου και της πείνας αλλά δεν υπήρξε γενοκτονία.

Αναφέρουν ακόμα ότι η Ratnam «διχάζει» την αυστραλιανή κοινωνία προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη συγκεκριμένων «εθνικών μειονοτήτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» Τούρκοι της Μελβούρνης (και μέσω πολιτικών τουρκικής καταγωγής στο πολιτειακό κοινοβούλιο) ασκούν πιέσεις σε Εργατικούς και Φιλελεύθερους να καταψηφίσουν την πρόταση των Πράσινων.

Μάλιστα οι πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τα δυο μεγάλα κόμματα να μην στηρίξουν την πρόταση, εκτός και αν υπάρξει αντίδραση της παροικίας.

Για την ώρα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ελάχιστοι ομογενειακοί φορείς έχουν στείλει επιστολές σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για να τους ζητήσουν να αναγνωρίσουν την γενοκτονία. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί.

Μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας μας αναμένεται να υπάρξει μαζική και μαχητική κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης, Φάνος Θεοφάνους, δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ότι θα στείλει επιστολή στα δυο μεγάλα κόμματα της Πολιτείας με την οποία, με επιχειρήματα και ακριβή στοιχεία «εκ μέρους των 60.000 Κυπρίων που ζουν στην Βικτώρια», θα τους ζητά να αναγνωρίσουν την Γενοκτονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτειακά Κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας και Νέας Νότιας Ουαλίας, έχουν αναγνωρίσει την Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων,

Μάλιστα μετά τις ΗΠΑ και, πιο συγκεκριμένα, στη Μασαχουσέτη, στο Μίτσιγκαν, στο Ρόουντ Άιλαντ και στην Καλιφόρνια, όπου διδάσκονται οι Γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, ανήμερα της επετείου της καταστροφής της Σμύρνης το 1922, έγινε δεκτό και το αίτημα για διδασκαλία των μαζικών εγκλημάτων και στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η Κοινή Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων πέτυχε τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία από την Αρχή Εκπαιδευτικών Προτύπων της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, του σχετικού σχολικού εγχειριδίου.

Η διδασκαλία εξασφαλίζει ότι, εκτός από τη Γενοκτονία, όλοι οι μαθητές της Πολιτείας θα μάθουν επίσης για τις δράσεις των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που συμμετείχαν σε ανθρωπιστικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών που έσωσαν τους επιζώντες της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων.

Από το 2020, η Κοινή Επιτροπή Δικαιοσύνης που αποτελείται από τους κορυφαίους φορείς της Αρμενικής, Ασσυριακής και Ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την επίτευξη της αναγνώρισης των Γενοκτονιών των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

The post Η Βικτώρια πρέπει να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.