Υφυπουργείο Καινοτομίας για κυβερνοεπίθεση σε κρατικές ιστοσελίδες: «Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς»

«Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς προσπάθεια για κυβερνοεπίθεση στις ιστοσελίδες του κράτους» – Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας

Το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι έγινε προσπάθεια επηρεασμού της διαθεσιμότητας ιστοσελίδων της Κυβέρνησης χωρίς επιτυχία.

Στόχος, σημειώνει, ήταν η διαθεσιμότητα και μόνο των πληροφοριακών ιστοσελίδων του κράτους. «Η προσπάθεια αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, μετά από γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων».

 Χάκερς έριξαν για λίγο την κεντρική κυβερνητική διαδικτυακή πύλη

Επηρεάστηκε, όπως αναφέρει, μόνο για λίγα λεπτά η κεντρική πύλη gov.cy, αλλά όχι οι επιμέρους ιστοσελίδες της πύλης και καμία άλλη ιστοσελίδα του κράτους ή online υπηρεσία. Όλες οι διαδικτυακές υπηρεσίες και ιστοσελίδες των Υπουργείων, Υφυπουργείων και Υπηρεσιών ήταν διαθέσιμες.

«Στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν αποκλειστικά και μόνο η προσπάθεια να καταστήσουν συγκεκρι- μένες ιστοσελίδες μη προσβάσιμες. Το είδος αυτό των επιθέσεων ονομάζεται DDOS (distributed denial of service attack). Καμία παραβίαση δεν έχει επιτευχθεί. Οι υπηρεσίες του κράτους παραμένουν σε συνεχή εγρήγορση».