Υψηλές βλέψεις

Πέρυσι το δοκάρι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του επαναληπτικού τελικού του EHF European Cup με την ισλανδική Βαλούρ στο ΣΕΦ στέρησε από τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου και στο χάντμπολ.

Εφέτος η ομάδα του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή, έχει μπει και πάλι με φιλοδοξίες στην Ευρώπη και το Σάββατο στη Χαλκίδα άρχισε με το δεξί το ταξίδι της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς επικράτησε με 30-21 της αυστριακής Φάιβερς, η οποία είναι από τις ποιοτικές ομάδες και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα του Σαββάτου στη Βιέννη, για την πρόκριση στον 3ο γύρο του EHF European Cup.

«Πολύ καλό αποτέλεσμα. Τώρα, έχουμε έξι μέρες να ετοιμαστούμε για τη ρεβάνς, ώστε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε. Ηταν απλά το πρώτο παιχνίδι, πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωση και την προσοχή μας, διότι η Φάιβερς είναι πολύ καλή ομάδα, έχει σκληρούς παίκτες, παίζει γρήγορα. To πρωτάθλημά μας δεν είναι τόσο γρήγορο όσο η Ευρώπη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Είμαστε ικανοποιημένοι, περήφανοι» υποστήριξε ο κροάτης τεχνικός των πρωταθλητών Ζέλικο Μπάμπιτς.

Ο δεξιός ίντερ, Σέρβος Πρέντραγκ Βέγιν ήταν ασταμάτητος με 8 γκολ ενώ έξι πρόσθεσε ο Σλίσκοβιτς. Τα υπόλοιπα τέρματα των Ερυθρόλευκων (που πήραν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο όταν και σκόραραν 20 φορές) σημείωσαν οι: Παπαβασίλης 1, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπάζογλου 1, Πέριτς 2, Λιάπης 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 2.

O Διομήδης Αργους με έξι γκολ του Μπάμπη Τρούλου επικράτησε εκτός έδρας της βελγικής Βίσε με 26-21 και ετοιμάζεται να σφραγίσει την πρόκριση στον 3ο γύρο του ΕHF European Cup, στον επαναληπτικό στη Νέα Κίο το Σάββατο.

* Σε αγώνες της Handball Premier, η ΑΕΚ νίκησε 38-18 τον Ζαφειράκη Νάουσας για την 6η αγωνιστική και ο Ιωνικός ΝΦ το Κιλκίς με 35-27 για την 5η αγωνιστική.