Στο τέλος συμβιβάστηκαν

Με συγκάτοικο τον Αρη βρίσκεται από χθες το βράδυ στην κορυφή της βαθμολογίας ο ΠΑΟΚ καθώς δεν προέκυψε νικητής στο ντέρμπι της «Αγια-Σοφιάς» με την ΑΕΚ για την όγδοη αγωνιστική της Super League. Οι δύο Δικέφαλοι έμειναν στο 1-1 το οποίο διαμορφώθηκε με τα γκολ των Μπάμπα και Πιερό από το πρώτο ημίχρονο το οποίο ήταν και το καλύτερο από τα δύο 45λεπτα του ντέρμπι, αφού στο δεύτερο έλειψαν οι μεγάλες ευκαιρίες. Οσον αφορά στο πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες, για την ΑΕΚ πρώτη φορά ξεκίνησαν μαζί Πιερό, Γκαρσία και Λαμέλα στο αρχικό σχήμα, με τον Αργεντινό να είναι στα δεξιά και τον Λιβάι πίσω από τον υψηλόσωμο φορ, ενώ ντεμπούτο ως αλλαγή έκανε ο Μαρσιάλ που δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Για τον ΠΑΟΚ προτιμήθηκε ο Λόβρεν δίπλα στον Κεντζιόρα, με τους Κωνσταντέλια και Τόμας να έρχονται από τον πάγκο.

Οπως συνηθίζει στην «Αγια-Σοφιά» η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά και έγινε απειλητική χωρίς να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ. Αυτός που έκανε πιο αισθητή την παρουσία του όμως ήταν ο ΠΑΟΚ που στο 14′ έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Οζντόεφ έπιασε το σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στρακόσα ο οποίος τη βρήκε όσο χρειαζόταν για να μην καταλήξει στα δίχτυα του. Δευτερόλεπτα αργότερα όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο.

Από το κόρνερ η άμυνα της Ενωσης πιάστηκε στον ύπνο, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα με κοντινή προβολή έκανε το 0-1 στο 15′, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ έδειχνε σοκαρισμένη μετά το γκολ, ο ΠΑΟΚ για μερικά λεπτά κυριάρχησε και έφτανε εύκολα στην περιοχή, αλλά στο 25′ ήρθε το 1-1. Οι Κιτρινόμαυροι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Κοϊτά βρήκε με κάθετη τον Πιερό ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε τον Κεντζιόρα και αφού γύρισε εκτέλεσε για την ισοφάριση. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στη συνέχεια, στο 35′ απείλησε με κεφαλιά του Γκαρσία και στο 38′ έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία, με τον Κοτάρσκι να νικά τον Ρότα από κοντά και τον Περέιρα στο ριμπάουντ να αστοχεί.

Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο που είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές συγκινήσεις για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και στο 53′ να ζητά πέναλτι για μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι. Στην εξέλιξη της φάσης η Ενωση κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, αλλά ο Λαμέλα που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοτάρσκι.

Στη συνέχεια οι δύο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις από τον πάγκο, με τον Αλμέιδα να ρίχνει για πρώτη φορά τον Μαρσιάλ στο παιχνίδι, με τον Γάλλο να κάνει το ντεμπούτο του μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο. Ενδιάμεσα ο Ζίβκοβιτς από βολέ του Κοτάρσκι βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Ρότα και για να δούμε την επόμενη φάση φτάσαμε στο 87′.

Οχι ότι ήταν τίποτα ιδιαίτερο, ένα σουτ του Οντουμπάτζο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε κυρίως την κόντρα, η ΑΕΚ πίεζε για ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως να δημιουργεί και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τον διαιτητή να δίνει τρία λεπτά καθυστερήσεις και ουσιαστικά σε αυτά να μην παίζεται καθόλου ποδόσφαιρο. Το 1-1 αφήνει ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ που έχει όμως πλέον συγκάτοικο στην κορυφή τον Αρη, ενώ η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει εκείνη ξανά κορυφή.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Περέιρα (75′ Πινέδα), Γκαρσία (75′ Μαρσιάλ), Κοϊτά, Λαμέλα (82′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα (62′ Κόλεϊ), Οτο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Καμαρά), Τάισον (89′ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (62′ Μπράντον).