ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη της πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ που ταξίδεψαν έως το Αίγιο για το τελευταίο «αντίο» στη Βάσω Παπανδρέου – μεταξύ αυτών, το πρόσωπο που αποτελεί ακόμα το κεντρικό σημείο αναφοράς της, ο Κώστας Σημίτης. Το φέρετρο της πρώην υπουργού ήταν ντυμένο με μια ελληνική σημαία, ενώ εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη επικήδειο εκφώνησε και ο γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καρύδη, τον οποίο η Παπανδρέου είχε βαφτίσει. Και αυτό, λένε όσοι βρέθηκαν εκεί, ήταν το πιο συγκινητικό σημείο όλης της τελετής, γιατί περιέγραψε την άλλη πλευρά μιας γυναίκας που δημόσια έδειχνε ένα σκληρό πρόσωπο, το οποίο ωστόσο εξαφανιζόταν όταν έκλειναν οι πόρτες.

ΣΥΝ ΔΥΟ

Μέσα σε μια θάλασσα στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έφτασαν από τη Θήβα στις Αφίδνες για τον γάμο και το γλέντι του γάμου του δημάρχου Αθηναίων υπήρχαν μόνο δύο εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα δύο εκπρόσωποι από διαφορετικές πλευρές: ο ένας ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος έχει προσωπική σχέση με τον Χάρη Δούκα από τη συνύπαρξη στον Δήμο Αθηναίων – ο Ζαχαριάδης, ως γνωστόν, είναι μέλος του στενού πυρήνα των «87» και από τους πρώτους που βγήκαν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ως συνοδός καλεσμένης, πάντως, στον γάμο βρέθηκε και ένας εκ των υποστηρικτών του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νάσος Παπαργυρόπουλος.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Ενας άλλος συριζαίος, πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος, βρέθηκε στον Πύργο για περιοδεία. «Δεν θέλω να μας υποστηρίξετε μόνο για να είμαστε “οι καλοί γκρινιάρηδες”. Θέλω να μας υποστηρίξετε για να είμαστε ο πυλώνας μιας προοδευτικής κυβέρνησης», ανέφερε μιλώντας σε πολίτες σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Αυγερινού το Σάββατο. «Εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε και τον πυλώνα μίας δίκαιης και σοβαρής κυβέρνησης», τόνισε, και «για να το πετύχουμε αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρότητα. Και πρέπει να απολογηθούμε γιατί το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σοβαρότητα, επάρκεια, ενιαίο λόγο και αξιοπιστία».

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη θα γίνει η ανοιχτή εκδήλωση που ετοιμάζεται από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη – μια μέρα μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και πριν από τις ποδοσφαιρικές βραδιές των ελληνικών ομάδων. Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι ο χώρος στον οποίο είχε αρχικά δηλωθεί πως θα γίνει η εκδήλωση, δηλαδή η πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά στην Παλιά Βουλή, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί – θα υπάρχει εκδήλωση στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου. Ετσι τώρα το επιτελείο Κασσελάκη αναζητεί εναλλακτικά μέρη, σε συνεργασία με τον σχετικό αρμόδιο στον Δήμο Αθηναίων. Η άδεια, σημειώνεται, έχει ήδη δοθεί.