Νίκες για Κόκκινους και Σίτι

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι μεγάλες κερδισμένες του Σαββατοκύριακου στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι Κόκκινοι νίκησαν την Τσέλσι με 2-1 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ με το ίδιο σκορ η ομάδα του Γκουαρντιόλα έφυγε από την έδρα της Γουλβς, με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Λίβερπουλ έχει πάρει τον αέρα της Τσέλσι και μετρά δέκα νίκες επί των Μπλε στα τελευταία 11 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και τρεις συνεχόμενους κερδισμένους τελικούς σε εγχώρια Κύπελλα.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κέρτις Τζόουνς καθώς κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ από τον Σαλάχ, πέτυχε το νικητήριο από ασίστ του Αιγύπτιου και «εξαφάνισε» τον Κόουλ Πάλμερ.

Για τον Αρνε Σλοτ ήταν η δέκατη νίκη του στα πρώτα 11 παιχνίδια ως προπονητής της Λίβερπουλ. Μόνο ο Γκουαρντιόλα έχει κάνει το 10/10.

Το σερί έφτασε 31

Στο Γουλβερχάμπτον, ο Στόουνς χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Μάντσεστερ Σίτι με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, που σήκωσε αρκετή σκόνη. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως κατά την εκτέλεση του κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του άγγλου διεθνούς με κεφαλιά, ο Σίλβα στάθηκε μπροστά στον Σα, σε θέση οφσάιντ.

Αρχικά ο διαιτητής Κρις Κάβαναγκ ακύρωσε το γκολ αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια και του VAR άλλαξε γνώμη, γεγονός που προκάλεσε την οργή των Λύκων, ενώ ο προπονητής τους Γκάρι Ο’ Νιλ άφησε αιχμές για διαιτητική εύνοια των ισχυρών.

Ο Γκουαρντιόλα, αντίθετα, υποστήριξε πως ο Σίλβα δεν εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Σα και καλώς μέτρησε το γκολ.

Η Γουλβς που ακόμα αναζητά την πρώτη της νίκη, αμύνθηκε με νύχια και με δόντια, ακόμα και με 11 παίκτες στην άμυνά της κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Πολιτών.

Η Σίτι έφτασε τα 31 συνεχόμενα ματς αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση-ρεκόρ του κλαμπ που καταρρίπτει αυτή του 2018 που έγινε ξανά επί ημερών του Γκουαρντιόλα.

Η Γουλβς αντίθετα αποτυγχάνει να νικήσει στα πρώτα οκτώ παιχνίδια για πρώτη φορά από τη σεζόν 1983-84, ενώ για πρώτη φορά γνωρίζει την ήττα στα πρώτα τέσσερα εντός έδρας ματς.

Την πρώτη φετινή της ήττα υπέστη η Αρσεναλ από τα Κεράσια της Μπόρνμουθ (2-0), προβληματίζοντας με την απόδοσή της, αλλά κυρίως γιατί για τρίτο αγώνα παίκτης της (Σαλιμπά) αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

Η Αστον Βίλα νίκησε με 3-1 τη Φούλαμ και τρέχει το καλύτερο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 26 χρόνια. Αυτό που ζητά ο Ουνάι Εμερι από τους παίκτες του είναι η συνέπεια στην απόδοσή τους και να παραμένουν 100% προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στις νίκες (2-1 την Μπρέντφορντ) έπειτα από έναν μήνα και τρεις αγώνες. Μετά την αποπομπή του ως πρεσβευτή του κλαμπ ο Αλεξ Φέργκιουσον προτίμησε να παρακολουθήσει τον αγώνα της πρώην ομάδας του Αμπερντίν με τη Σέλτικ που έληξε ισόπαλος 2-2.