Αποκαθίσταται η διατηρητέα οικοδομή των Λουτρών δίπλα από το Δημαρχείο Λευκωσίας

Αποκαθίσταται η διατηρητέα οικοδομή των Λουτρών δίπλα από το Δημαρχείο Λευκωσίας – Τι αναφέρει ο δήμος της πόλης

Συμβόλαιο για την αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής των Λουτρών στις οδούς Επτανήσου και Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη και για τη μετατροπή της σε γραφεία υπέγραψε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του ΔΣ της Διαδημοτικής Αναπτυξιακών Έργων Λευκωσίας (ΔΑΕΛ), Χαράλαμπος Προύντζος και ο Κώστας Ρουσιάς, εκ μέρους του αναδόχου C. Roushas Trading & Development Ltd.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, αναφέρεται ότι πρόκειται για διατηρητέα οικοδομή εμβαδού 610 τ.μ. περίπου, που αποτελεί κτίσμα αποικιακής αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 1950. Λειτουργούσε ως κτήριο Δημοτικών Λουτρών μέχρι και το 1993, οπότε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας τερματίσθηκε η λειτουργία του. Έκτοτε λειτουργούσε ως βοηθητικός χώρος για τις ανάγκες του Δήμου.

Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου 2024 και θα γίνει με τη μέθοδο «Μελέτη – Κατασκευή – 12ετής Συντήρηση». Η σύμβαση περιλαμβάνει την αποκατάσταση της οικοδομής και τη μετατροπή της σε γραφεία. Θα περιλαμβάνει γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων, αρχείο, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των Περιοχών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής και Δήμος Λευκωσίας.

Στην υπογραφή παρευρέθηκε ο Έπαρχος Λευκωσίας Ανδρέας Χατζηπάκκος.