«Καθάρισε»ο Τετέ

Χρειάστηκε μια έμπνευση του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή του, πολλή ψυχή για την… ψυχή που δεν είναι πλέον κοντά τους, αυτή του Τζορτζ Μπάλντοκ, και τύχη για τον Παναθηναϊκό για να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Και να… πως φωνάξει πως είναι εδώ και δεν εγκαταλείπει τη μάχη του τίτλου, έστω κι αν η εμφάνισή του ήταν και πάλι χαμηλότερη των απαιτήσεων που έχει ο κόσμος του. Νίκη να ‘ναι κι όπως να ‘ναι χρειαζόταν χθες ο Παναθηναϊκός, την πήρε με 1-0 απέναντι στον πολύ επικίνδυνο ΟΦΗ σε ένα κατάμεστο «Γεντί Κουλέ» και στο ντεμπούτο του Ράσταβατς στην ομάδα της Κρήτης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη του αγώνα κράτησαν όλοι μαζί τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ, στο πρώτο ματς που κλήθηκαν να δώσουν μετά τον αδόκητο χαμό του συμπαίκτη τους. Και έξι λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα τη ζήτησαν ξανά τη φανέλα προκειμένου να πανηγυρίσουν και να αφιερώσουν σε εκείνον το – εν τέλει μοναδικό – γκολ που σημείωσαν στο Ηράκλειο. Ο κορυφαίος του αγώνα, Τετέ, με υπέροχη ενέργεια έξω από την περιοχή και αριστερό σουτ στη γωνία του Χριστογεώργου έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, με ένα γκολ που ήρθε μετά απ’ αυτό που ζητάει επιτακτικά ο Αλόνσο: πίεση ψηλά, κλέψιμο και άμεσο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ αντέδρασε στην αρχική ψυχρολουσία και τρία λεπτά αργότερα είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης σχεδόν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Ο τελευταίος λίγο έλειψε να υποπέσει σε ολέθριο λάθος στο 18′, όταν πήγε να ντριπλάρει τον Γιουνγκ, ο τελευταίος έβαλε το πόδι και του έκλεψε, αλλά ο Πολωνός έπεσε στα πόδια του και γλίτωσε την ισοφάριση. Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια και στο 23′ τον Μπακασέτα να μη γυρίζει καλά την μπάλα προς τον Γερεμέγεφ που περίμενε μόνος του στη μικρή περιοχή. Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στον ΟΦΗ, όταν ο Γιουνγκ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι και έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε πρώτα να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και μετά να αναζητήσει δεύτερο γκολ και μάλιστα ο Αλόνσο χρησιμοποίησε ως φορ προς το φινάλε τον Νίκα, ελλείψει άλλου επιθετικού αφού ο Σπόραρ έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω αδιαθεσίας και ζαλάδας πριν από το παιχνίδι. Ενα σουτ του Τετέ στο 60′, μια κεφαλιά του Αράο ένα λεπτό μετά και ένα σουτ του Σενγκέλια που σταμάτησε πάνω στον Μαξίμοβιτς στο 91′ ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στο δεύτερο μέρος, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι Πράσινοι κράτησαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους 1-0, πήραν «ανάσα» με την πρώτη εκτός έδρας νίκη και επικεντρώνονται στο πολύ μεγάλο ματς της Πέμπτης με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ για το Conference League.

Δεν είχε κάτι να σχολιάσει για το ματς ο Ντιέγκο Αλόνσο, που στάθηκε στον Τζορτζ Μπάλντοκ. «Ηταν δέκα μέρες πάρα πάρα πολύ δύσκολες και είμαστε πραγματικά θλιμμένοι με όσα έχουν συμβεί. Το παιχνίδι αυτό ήταν πιο δύσκολο λόγω συναισθηματικής φόρτισης παρά λόγω ποδοσφαιρικής έντασης. Ηταν σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και αυτό είναι αφιερωμένο στον Τζορτζ», είπε ο Ουρουγουανός, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς ανέφερε: «Ημασταν πολύ κοντά για να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Δεν ήμασταν τυχεροί για να σκοράρουμε. Είμαι αρκετά αισιόδοξος για τη συνέχεια, μπορούμε να παίζουμε σε αρκετά υψηλό επίπεδο όπως δείξαμε και στο ματς αυτό».

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78′ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68′ Μπάκιτς), Καραχάλιος (89′ Αποστολάκης), Φούντας (68′ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (78′ Σαλσίδο).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ινγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (89′ Μαντσίνι), Μπακασέτας (80′ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (61′ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79′ Νίκας).