Τώρα οι δυο τους

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν περίπατο με ΑΕΚ και Καρδίτσα αντίστοιχα και πλέον ετοιμάζονται για το 2ο φετινό μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Αφού πρώτα επισκεφτούν την Πόλη και το Μόναχο αντίστοιχα για τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Μπάγερν για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ προηγήθηκε ακόμα και με 34 πόντους διαφορά (72-38 στο 27′) και στη συνέχεια άρχισε να σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια επικρατώντας πάντως άνετα με 94-74.

«Θα είναι δύσκολο ντέρμπι και για τους δύο καθώς θα προερχόμαστε από ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια. Ο αντίπαλος έχει το πλεονέκτημα της έδρας, για μας θα είναι υπέροχο αν νικήσουμε» τόνισε ο κόουτς του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν για το ντέρμπι Aιωνίων.

Ο Λορέντζο Μπράουν που είχε παίξει ελάχιστα στη Μαδρίτη ήταν ο ηγέτης των γηπεδούχων με 22 πόντους (3/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), ενώ σημαντικό ρόλο είχε και ο Μάριους Γκριγκόνις (17 π., 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/5 βολές), με τον πάντα σταθερό Ματίας Λεσόρ (14 π., 5/7 δίποντα, 4/5 βολές).

«Φοβηθήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε» είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕΚ (Χαμπ 14 π., 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, Γκόλντεν 16 π., 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) Ντράγκαν Σάκοτα. Η ΑΕΚ τίμησε και τη μνήμη του Πάρη Δερμάνη.

Στην Καρδίτσα ο Ολυμπιακός επικράτησε με 77-61 με τον κόουτς Μπαρτζώκα να αποσύρει κάποια στιγμή πακέτο τους Ράιτ και Λαρεντζάκη που είχαν έντονο διαξιφισμό αλλά το βράδυ τα βρήκαν στα social και με το παραπάνω. Ο Βεζένκοβ (20 π.) ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ ενώ πολύ καλός στην επιστροφή του ήταν ο Μιλουτίνοφ (12 π., 5 ριμπ.). «Νιώθω πολύ καλά που επέστρεψα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο ντέρμπι» τόνισε ο ψηλός των Ερυθρολεύκων την ώρα που ο κόουτς Μπαρτζώκας ζήτησε περισσότερη συγκέντρωση στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός 6, Περιστέρι, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Προμηθέας 5, Μαρούσι, Κολοσσός, ΠΑΟΚ και Αρης 4, Λαύριο και Καρδίτσα 3.

Το Περιστέρι, που αντιμετωπίζει απόψε (19.00, Cosmotesports 4) τη Μανίσα στην Τουρκία για το BCL, απέκτησε τον αμερικανό γκαρντ Μπέρικ ΖανΛουί (25 ετών, 1.94 μέτρα).

Δωρεά από τον Γιάννη

Εξαιρετική κίνηση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (στην 4η θέση της λίστας του «Forbes» με τους παίκτες του ΝΒΑ με τα περισσότερο κέρδη για το 2024, με 93,8 εκατ. δολάρια), ο οποίος θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε δέκα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στο Μιλγουόκι, μέσω του προγράμματος GE HealthCare του ιδρύματος Charles Antetokounmpo Family Foundation.