Δεν τελείωσε στο 90′

Για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια ένα ντέρμπι Δικεφάλων είχε πλούσιο τρίτο ημίχρονο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπορεί το παιχνίδι να ξεχαστεί γρήγορα, αλλά όχι και τα όσα ακολούθησαν με τη λήξη του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στο επίκεντρο των γεγονότων μετά το φινάλε του ντέρμπι, με την Ενωση να τα έχει και μαζί του αλλά και με ανθρώπους των φιλοξενουμένων που έχουν πιαστεί από τον φωτογραφικό φακό να κάνουν χειρονομίες. Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα γεγονότα και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μόνιμη δαιμονοποίηση του κορυφαίου προπονητή στη χώρα», ενώ συμπλήρωσε πως «επειδή σε κάθε τόνο υπενθυμίζει τη δική του άποψη, είναι επί 90 λεπτά στο στόχαστρο αρρωστημένων προσβολών επί χρόνια».

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ ανέφερε στη θέση του πως «από την πλευρά μας ζητούμε να μην κληθεί σε απολογία ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που πέταξε τα αντικείμενα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, γι’ αυτό και δεν τον κατονομάζουμε. Τον προτιμούμε στους αγωνιστικούς χώρους». Θεωρώντας προφανώς πως ο Ρουμάνος ήταν αυτός που προκλήθηκε από ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και στη συνέχεια αντέδρασε. Βέβαια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και με αφορμή ένα φάουλ υπέρ της ΑΕΚ ο Λουτσέσκου απευθύνθηκε στην κάμερα λέγοντας χαρακτηριστικά «ο διαιτητής για ακόμη μία φορά εδώ», ενώ και σε άλλες φάσεις του αγώνα, ακόμη και για πλάγια άουτ, διαμαρτυρόταν έντονα.

«Προβοκατόρικη συμπεριφορά»

Χθες το πρωί ο Μάριος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε επίσημα για τα όσα συνέβησαν κατονομάζοντας ουσιαστικά ως υπεύθυνο τον Λουτσέσκου. «Ο αθλητισμός είναι μία μεγάλη ιδέα που εμπνέει τη νεολαία και χαράζει το μέλλον μας… Η ΑΕΚ είναι η δικιά μας μεγάλη ιδέα… Οι γνήσιες προσφυγικές ομάδες έχουν πολιτισμό, κουλτούρα και παιδεία, μέγιστα αγαθά! Εχουν επίσης προπονητές που θα πρέπει να προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι, να σέβονται τα ιδανικά και τις βασικές αρχές, γαλουχώντας τους παίκτες της ομάδας τους προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο ιδιοκτήτης των Κιτρινόμαυρων που στη συνέχεια μίλησε για «προβοκατόρικη συμπεριφορά με χειρονομίες και ψευτομαγκιές», ενώ έθεσε και θέμα αντίληψης των γεγονότων.

«Ο Λουτσέσκου και όποιο κομμάτι του ΠΑΟΚ (εύχομαι όχι μεγάλο) ασπάζεται τη χθεσινοβραδινή προβοκατόρικη συμπεριφορά με χειρονομίες, ψευτομαγκιές και όλα αυτά συνοδεία ψευδοφουσκωτών στον ναό της ΑΕΚ, δείχνουν το επίπεδό τους, την παιδεία τους, τον πολιτισμό, τη νοοτροπία και την κουλτούρα τους. Ισως φανερώνουν και την ανησυχία και αμηχανία τους για το μέλλον» σημείωσε συγκεκριμένα για να προσθέσει με νόημα ότι «το καλάμι εύκολα καβαλιέται, αλλά το ίδιο εύκολα το σύμπαν το τοποθετεί στη σωστή θέση! Φαίνεται δυστυχώς ότι “κάποιοι” κρίνουν περισσότερο από τέτοια φαινόμενα παρά από την πραγματικότητα. Η όραση ανήκει σε όλους, αλλά η αντίληψη σε λίγους!».

Καταγγελία από τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του γνωστοποίησε πως προχωρά σε καταγγελία προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κάνοντας λόγο για «ανησυχητικά αυξανόμενη αυθαίρετη βία της Αστυνομίας που ξεκινάει από το γήπεδο της Τούμπας και καταλήγει σε επιθέσεις σε εκπροσώπους της ομάδας». Παράλληλα υπήρξε τηλεδιάσκεψη των ανθρώπων της ομάδας με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος φέρεται να ζήτησε να στηριχθεί ο Λουτσέσκου «από την επίμονη στοχοποίησή του, τις επιθέσεις που δέχεται επειδή δεν αφήνει να ξεχαστεί η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ πρόσθεσε πως «τη συμπεριφορά του δεν μπορεί να την υποδεικνύει κανείς αντίπαλος υπάλληλος ή ποδοσφαιριστής». Οσο για τη δήλωση του Ηλιόπουλου περί προσφύγων, φέρεται να είπε πως «βασικά χαρακτηριστικά των προσφύγων είναι η μνήμη και η δυνατότητα να γυρίζουν σελίδα και να μεγαλουργούν από την αρχή. Εμείς ζούμε και με τις δύο βασικές αυτές αρχές».

Στη συνέχεια υπήρξε νέα θέση από πλευράς ΑΕΚ η οποία τόνισε πως «οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριου Ηλιόπουλου ισχύουν και παραμένουν αμετάβλητες», για να συμπληρώσει πως «για τις διαρροές από πλευράς της άλλης ομάδας που υπερασπίζονται την προβοκατόρικη και απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή τους και οι οποίες δεν είναι καν επίσημες δηλώσεις, η ΑΕΚ απαντά: «Λόγοι γαρ έργων σκιαί εισί…». Ο νοών νοείτω».

Και στη Ρουμανία

Πρόκειται για τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει και μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, ο Ηλιόπουλος, τονίζοντας ουσιαστικά και πάλι πως τα λόγια αντανακλούν τις πράξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τα όσα έγιναν προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια απασχόλησαν και τα ΜΜΕ της Ρουμανίας που στάθηκαν στις αντιδράσεις και στη συμπεριφορά του Λουτσέσκου. Ολα αυτά σε ένα παιχνίδι που έγινε υπό το βλέμμα του Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο και πριν από το παιχνίδι χαιρετήθηκε με τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων. Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, που δίνει τον δικό του αγώνα μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στις ΗΠΑ, για ακόμη μία φορά έγινε μάρτυρας γεγονότων που δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.